tisdag, juli 15, 2008

Smått och Gått

Idag blev det verkligen lite smått och gått. Vaknade rätt tidigt och steg upp och satte mig vid datorn. Uppdaterade hemsidan med bilder från den senaste veckan. Henke fixade med GPS:en vid datorn uppe så vi var riktiga datanördar.

Åt frukost, duschade och rastade hundarna innan vi bestämde oss för att åka upp på Köpmanberget och spela lite minigolf. Hmm gick väl såfär. Tog sedan en mjukglass som vi åt på klipporna tillsammans med hundarna.

Gjorde lite små ärenden på stan och gick sedan och tog en lunch på CH:s innan vi åkte hem.

Klockan hade hunnit bli eftermiddag så jag tog med hundarna till klubben för att träna lite lydnad. Det blev lite blandat resultat.

Började med en platssittning till att börja med och det gick bara fint för både Humla och Neo.

Började träningen med Neo:

Fotgående: Neo var riktigt duktig. Hans problem är sneda sitt vid höger-halt. Vanligt vis vill han också gå lite snett med rumpan ut men idag gick han alldeles rakt och höll långa stunder utan minsta tanke på att vika av med blicken.

Fjärrdirrigering: Fortfarande ett stort problem eftersom han rör sig frammåt ca en kroppslängd på 6 förflyttningar men vi nöter väl på så får vi se hur långt det räcker

Vittring: Körde med godis mellan pinnarna förra gången och det lugnade ner tempot. Gjorde därför samma sak idag men då fick vi ett problem genom att han lugnt sökte och åt godiset men sedan stog han bara och väntade, tog inte vittringspinnen... Gjorde ett nytt skick utan godis, då nosade han lugnt och tog sedan pinnen så då nöjde vi oss med det.

Rutan: Fungerade riktigt fint idag, inga konsitgheter alls...

Hopp/apport: Han blir gnällig så jag kastade apporten men sedan gick jag och körde rutan. Gick sedan tillbaka till hindret och lät honom hoppa och apportera och det gick kanonfint.

Metallen: Tränade lite snabba upptag och det gick OK, det är inte bra men han tar den i alla fall utan större problem.

Nu var det Humlas tur att köra:

Fotgående gick bra, hon är uppmärksam och har börjat bli bättre på stegförflyttningar. Backa är fortfarande ett problem då hon gärna vill vika av lite utåt. Vi nöter vidare...

Vittring: Humla fick också köra med godis och när de var slut tog hon rätt pinne och kom in så vi testade även utan godis och även det gick bara fint.

Fjärrdirrigering körde jag bakom hindret för att hon rör sig frammåt och ställandet men hindret störde henne för mycket så jag körde utan istället och då gick det bättre. Hon rör sig helt rätt det är bara ställandet som är ett litet problem. Rörelsen är helt rätt men sedan börjar hon gå mot mig så det är det vi får jobba bort.

Rutan fungerar kanon med Humla. Första skicket gick hon dock in från sidan men ställde sig mitt i. Vi gjorde om för hon ska såklart springa rakt in och det gjorde hon övriga gångerna så vi avslutade efter det...

Hopp/apport: Fick hon också testa och möjligen kan hon ibland vilja springa runt hindret men bara jag är med så går det bra. Hon lyckades inte nån gång.

Hundarna var rejällt trötta eftersom det dessutom var rätt varmt idag. Gick hem och fixade lite tvätt och disk innan Henke kom in så vi tog en kall öl medan vi fixade lite tacos

Kvällen var lugn och spenderades framför tvn/dator.

Nu har startlistorna på tollarspecialen lagts ut. Ska bli spännande men just nu känns mästarklass som helt fel för Humla så hon var enormt ljudlig vid sista träningen. Har nog blivit lite väl lite träning den senaste tiden och dessutom nästan alltid själv. Humla har ju haft startgnällen men aldrig har hon gnällt vid kast... Jo en gång, träningen hos Falkeland men annars aldrig så de vådar inte gott att hon gått upp i sån stress så fort.... Bara för att vi väntat länge med att köra dubbelmarkeringar och det var ju i samband med Falkeland som jag la till kommandot att hon skulle markera... Undrar om jag ska ta bort det..?

I lydnaden var det 10 startande i 3:an så det blir nog bra. Annars var det lite lustigt att konstatera att de nu är fler startande hundar i jaktklass jämfört med Championklass. Jaja bara ett konstaterande...

Inga kommentarer: