torsdag, juli 17, 2008

Hundträning

Idag åkte jag och Helena iväg för att träna hundarna lite. Blev mest dirrigeringsträning och Humla är allt jämt het och pipig. Nu är jag stenhård på minsta lilla pipp så hon kan bara glömma att få göra nått om hon piper.

Det blev långa dirrigeringar idag och höger vänster skick. Fredrik hade klippt helt fantastiskt på täkten så man kunde träna linjetag och skick till höger och vänster på rejällt långa avstånd och dessutom i uppförsbacke.
Blev nästan inget fotat idag men några bilder blev det i alla fall på Humla och Aya. Här kommer de: Vid varje plogpinne går det in en bred klippt "gata" till både höver och vänster. Tror att det var 7 korsningar totalt.




För första gången blev det lite nej-apporter och det ställde till det för Humla när vi var på så stora avstånd, skulle tro att jag stoppade henne efter ca 50-60 meter och skulle skicka henne på ytterligare ett utkommando ca 10 meter. Men hon hade vänsterapporten i näsan och kunde inte släppa den och vända och springa ut så jag gick fram till henne och skickade henne på ett utkommando å då gick hon slutligen ut.

Provade också lite dubbelmarkeringar men idag utan skott. Det gick bra och hon fick hämta dem en gång och sista gången vände vi på klacken och avslutade lugnt.

På slutet kom sandra och tränade lite passivitet med Driva och lilla Grattis. Min träning avlutades med ett litet spår med en kråka och tveksam var hon men hon tog den och dessutom i kroppen vilket ju är possitivt.

Efter träningen åkte jag ner till Enånger och Änga för att hälsa på men det var ingen där så istället tog vi en promenad runt byn vilket tar ungefär en timma. Det var rejällt varmt och hundarna sprang in i kohagen och den lilla bäck som fanns där för att svalka sig lite. Tillbaka vid huset fikade vi bullar och saft som jag haft med mig.

Blev rejällt trött när jag kom hem så jag la mig för att vila en stund efter att först ha duschat och ätit lite lunch. Precis när jag somnat kom Henke och då blev det liv i hundarna.

Vi slappade lite innan vi fixade lite mat eftersom Henke skulle iväg till Fredrik för lite planering. Jag la mig i soffan igen och slappade...

Inga kommentarer: