måndag, juli 28, 2008

Enda och sista träningen...

... inför tollarspecialen blev det idag. Å jag vet inte vad man ska säga... Började med att åka till Kaffebönan och gick ut med tre dummisar som jag avsåg att skicka Humla på som dirrigering. Gick sedan till bilen och hämtade Humla och gick en promenad efter vägen. Gick sedan ner till tjärnen på ett helt annat ställe än jag gått på tidigare. Promenerade en bit efter stranden och stannade sedan och kastade en dubbelmarkering som jag inte hade för avsikt att skicka Humla på då jag räknade med att hon skulle pipa. Hon var tyst så hon gick hämta in dem och gjorde det bra med undandtag från avlämningarna som var bedrövliga släppte och skakade en gång och kom in hela vägen men släppte på fötterna en gång.

Gick sedan vidare efter stranden och noterade att det var en massa näckrosor å det har Humla inte så mycket erfarenhet av så jag skickade henne på en dirrigering över vattnet, genom näckrosorna och upp på land. Jag hade ju inte lagt nått där så jag kastade över en dummie när hon var på rätt ställe. Avlämningen fick jag sedan i hand.

Gick sedan runt tjärnen och skickade henne på två utav de vattendirrigeringar som jag lagt ut när jag kom till tjärnen och som hon altså inte sett och de kom in fint så vi avslutade med detta och gick sedan den sista biten som promenad upp och tillbaka till bilen.

Åkte sedan hem och hämtade Neo och körde honom på lite lydnad och där var det värre. Inkallning med ställande gör han på egen hand, dvs ställer sig innan jag kommenderat. Så jag körde bara släta inkallningar med boll idag.

Rutan gick bra så det känns positivt.

Vittringen gick inte alls bra, sprang åter igen omkring bland pinnarna så de flyger och tar sedan en pinne i högen. Gjorde om nägra gånger och vid två tillfällen kom han in med samma felaktiga pinne och då slog det mig att den pinnen använde jag senaste så det kan ju faktiskt vara så illa att den fortfarande luktar godis trots att jag inte tränat på nån vecka.

Fjärren körde vi bara på nära håll och då går det ju bra.

Efter träningen gick vi hem och körde igång en maskin innan vi började packa klart allt vi skulle ha med till båten, åt lunch och åkte sedan iväg ut till havs igen. Även Katarina, Jonas, Anton och Klara skulle ge sig ut men de har en annan typ av båt som går sakta och dessutom åkte de från Iggesund och vi åkte ju från Hudiksvall.

Vi samtalade lite på vägen och bestämde oss för att åka till Berghamn för att de inte skulle bli för sent för dem. Där låg det två båtar när vi kom men bägge gav sig av innan Katarina och Jonas kom så vi låg där själva vilket ju är perfekt för då kan hundarna vara helt lösa.

Hur som helst så hann vi bada och ta en promenad innan Kattis och Jonas la till. Vi såg då en snok som precis tagit en groda och det var jag såklart tvungen att dokumentera. Å så Neo i badet också, lillsnyggingen...!


Hur som helst när Kattis och Jonas lagt till tände vi grillen och grillade baconinlindad choritzo som vi åt en grönsallad till. Efter maten fixade Kattis och Jonas kaffe på bryggan....

Katarina och Jonas med barn åt i sin båt och efter middagen satte sig Henke och Anton bryggan och metade. Tyvärr blev det inte nån fisk så middagen i morgon är fortfarande grillad lax (från frysen) helt enligt planerna. När barnen hade lagt sig satt vi i vår båt och spelade lite yatzy innan vi slumrade in för natten.

Inga kommentarer: