måndag, januari 05, 2009

Draghund

Solen som går upp i Änga

Idag efter frukosten tog jag och Birgitta på oss skidorna medan Henke och Lasse tog varsin spark. Idag skulle jag testa att få Neo att dra mig för första gången. Det största problemet var att få honom att strunta i skidorna, de brukar han annars fokusera på. Det andra problemet är ju att få honom att springa framför mig i spåren dessutom. Å sen är det ju det att jag ska hålla mig på benen och hålla ordning på linan.

Såklart var det en massa bök i början när Neo var taggade och sprang lite runt runt. Å jag kunde INTE hålla reda på linan och inte var det lätt att hålla sig på benen när Neo tvärstannade och pinkade mitt i farten. Hehe, en blå skinka blev resultatet av det fallet då jag landade på skidans sida. Mha Lasse som sparkade före började vi dock få ordning på det hela så nästa gång kommer det säkert att gå bättre.
Jag var helt svettig när vi kom tillbaka å eftersom jag var klädd för de -13 graderna det var ute när vi började så kan ni ju förstå att jag svettades när vi kom tillbaka och det helt plötsligt var -2. Här kommer lite bilder från turen:
Här bär det av. Observera hur frostiga träden är i början jämfört med i slutet. Temperaturen steg 10 grader på mindre än en timma.






Efter rundan på täkterna tog vi bilen upp till Kännavallen och gick en promanad på Kännasjön innan vi fikade. Här hade temperaturen stigit eller aldrig sjunkit för det var -10. Efter fikat åkte vi tillbaka till Änga igen och väl där blev det grillad korv och varm glögg.


På kvällen åt vi vitlöksmarinerade tigerräkor, grillad rostbiff och sedan så spelade vi Fia med Knuff i 2 timmar med mig som slutlig vinnare. Sent på kvällen kommer den verkliga häxbrygden fram, Minttu och jäger med sugrör

Å så här trötta var hundarna efter dagen...



Inga kommentarer: