fredag, januari 23, 2009

Inflyttning

Idag efter jobbet blev det handling och sedan åkte vi hem och började flytta tillbaka alla saker till köket. Gardinstängerna skruvades upp liksom tidningstället, klockan och spegeln. Vi satte dessutom upp de gamla gardinerna bara för att bli av med ekot. Nya gardiner ska dock upp men det får bli lite senare...

När grejerna var uppsatta gick jag ut med hundarna. Idag blev det en kort promenad med sedan lite lydnadsträning för både Neo och Humla. Båda hundarna fick köra samma övning med liite variationer.
Neo fick börja med fritt följ, börjar få tillbaka honom brevid mig igen nu men vårt största problem är hand rumpa. Vid högersväng/halt åker rumpan ut väldigt mycket så han bli sittande snett.

Rutan körde vi i sin helhet Elitrutan och det gick bra men jag måste ropa stå medan han fortfarande springer för väntar jag börjar han nosa sig mot konerna. Men kör jag kommandot direkt när han kommer in i rutan, då blir det helbra.

Inkallning med ställande och läggande gick sådär så det blev lite av en dirrigeringsövning istället. Hehe... När det inte blev ett bra ställande så skickade jag honom på UT å sedan ligg så gjorde vi om. Det blev en rolig träning som slutade med ett jättefint ställande och läggande.

Avslutade med fjärrdirrigering som Neo fick utföra bakom en litet bandymål som stod på plan. Då fixade jag förfluttningarna jättefint.
Humla fick också köra fot, blev en del backa för att det är nog hennes största problem eftersom hon gärna skuttar utåt då. Det går sakta men säkert frammåt (ja eller rakt bakåt då.. men ni förstår var jag menar) Träningen med backa-övningarna går frammåt...

Rutan sitter jättefint med Humla, springer till mitten varje gång utan problem.

Humla fick också köra fjärr. Provade ett helt program med alla förflyttningar och allt kunde hon. Resultatet blev dock ca 1 dm fram men det tror jag vi fixar bort. Nu gör hon i alla fall alla förflyttningar trots att jag är 10m bort!!!

Avslutade med inkallning med ställande och läggande och eftersom hon gjorde det så fint första gången (med undantag från en tjuvstart så att vi fick börja om) så körde vi inget mera utan nöjde oss direkt.

Tillbaka hemma igen så ställde vi in allt porslin i skåpet samt ställde upp överskåpen på kylen och frysen igen.

Här kommer lite renoveringsbilder (glömde ju att ta bilder innan vi rev tapeten men...) och slutresultatbilder...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tittade in på er hemsida och läste i din blogg. Vad fint ni har i köket, nu vet jag ju inte hur det såg ut innan så jag kan jämföra. Jag gillade de prickiga gardinerna!

Ha det gott

/Anita