måndag, januari 12, 2009

Effektivitet på mycket hög nivå!!!

Idag har det verkligen varit full rulle. Vaknade tidigt och satte mig vid datorn en halvtimma före frukost. Åkte sedan iväg till Iggesund för att träna med Helena. Helena som för övrigt är hur pigg som helst trots att beräknad nedkomst skulle ske idag.

Vi började med att sätta Aya, Noomi och Neo i hundgården och sedan promenerade vi iväg med Etta och Humla. De fick börja med ett sök och jag måste säga att det är inte speedy Gonsales vi har nån utav oss. Humla hade sitt tråktempo igen å jag måste verkligen komma til rätta med hennes sökbeteende.... Det är sååå tempolöst.

Sedan blev det markeringar och där var Humla mycket duktig, spikade i stort sett alla. Nu körde vi bara enkelmarkeringar idag och så där supersvåra var det inte heller men svårigheter fanns trots allt. Bl.a avslutade vi med att hunden fick se en markering och sedan gick jag ca 40 meter för att skicka från en annan riktig men även dessa spikade hon. Duttig flicka!!!

Träningen avslutades med att Humla gick köra lite närsök med kråka och Kaja. Första gången gick det superbra! Tog viltet direkt med bra grepp. Senare skick var inte lika bra. Kråkan fick vinggrepp ibland och vi ett tillfälle la hon ner kajan och bara stod och hängde. Förstår inte hur hon tänker?

Här kommer i alla fall några bilder...





Vi var ute i ca 1,5 timmar och sedan promenerade vi tillbaka hem till Helena, släppte in småttingarna och tog nästa liga och gick upp på hygget där vi gick en runda med röjande hundar. Kom hem 3 timmar efter att jag åkt så då blev det lunch.

Efter lunchen gick jag ut på gatan och körde Neo i lite lydnad. Blev vittringsapportering idag smat lite dumruta. Han var riktigt duktig, framförallt på vittringen.

När jag kom in igen började jag montera ner alla grejer i köket och sedan rev vi ner all tapet så nu är första ingreppet gjort så nu finns ingen återvändo. Nu är det bara att vänta på att tapeten ska komma hem så vi kan hämta den och sedan köpa lite färg och sätta igång med det som gör att det blir lite fint. Om ett par veckor kommer kaklet å då ska det vara tapetserat och klart.

När vi var rejällt hungriga så blev det middag och efter det låg jag däckad i huvudvärk ett par timmar innan vi tog tag i fjolårets räkningar. Vi brukar göra en årssammaställning av våra kostnader efter varje år. Det är rätt faschinerande att se hur det förändras med åren.

Inga kommentarer: