torsdag, januari 22, 2009

En sak färdig, minst en kvar...

När jag släppt av Henke på jobbet stannade jag till på Beijer och köpte vitfärg för att kunna måla skåpet i kväll.

På jobbet var det full huggning hela dagen. Diverse planering och möten och sedan bokningar av lite föreläsningar mm.

Efter jobbet stekte vi snabbt på varsin hamburgare som vi åt sen bar vi ut skåpen så att jag fick sandpappra den lite. Henke gick med hundarna medan jag slipade och hann dessutom måla bordet sista varvet. När Henke kom hem igen åkte skåpet in i köket igen. Jag målade klart med rödfärg så nu är stolarna och bordet färdigmålade. De gick faktiskt riktigt snabbt och smidigt och jag var klar före 20:30.

Då rengjorde jag penslarna och bytte till vit färg istället men skåpet blev verkligen jobbigt att måla. Målade även invändigt alla skrymslen och vrår å så lådorna, dörrarna och utsidan av skåpet såklart. Hua vilken tid det tog och jag var indränkt i färg från topp till tå (nackdelen att måla i små utrymmen...) innan jag var färdig klockan 22:30!!!

Eftersom bord och stolar hade torkat nu så monterade vi sitsarna på dem och tog bort lite skyddspapp från golvet. Det blev bra känns det som men det är fortfarande lite svårt att se då jag ju håller på att måla skåpet i köket också så fortfarande är det ju rörigt. Skåpet kommer för övrigt att behövas målas ytterligare två varv, invändigt nöjer jag mig dock med ett varv till. Det var ju helt klart en miss att måla det rött först eftersom det då blev betydligt mörkare än den grönfärg det hade från början. Jaja, shit happends! Helt slut kommer jag i alla fall att vara när det blir helg!

Inga kommentarer: