lördag, januari 10, 2009

Skidor och skidåkning

Idag steg vi upp klockan 09:00, åt frukost och åkte sedan ner på stan och hämtade skidorna som vi köpte i går. Slutligen blev det bara skidor till mig men ett helt paket för Henke. Jag har samma pjäxor för båda mina skidor och stavar också för den delen.

När vi kom hem från stan svirade vi om direkt och åkte till spåret på öster för att provåka för första gången. Spåren var inte de bästa, de var rejällt isiga och "slitna" men vi tog oss i alla fall runt 4 km spåret + lite åkning till och från parkeringen + en felåkning så totalt 5 km. Stilen är definitift inte den bästa så nog kommer det att krävas träning alltid.

När vi kom hem gjorde vi varsin räksmörgås och sedan klädde vi på oss igen och åkte upp i skogen och gick en långpromenad efter skoterspåren. Det är verkligen inte mycket snö kvar i skogen nu men i spåren är det ju snö fortfarande. Vi skrämde upp en orrtupp vid två tillfällen längst promenaden och den andra gången fick hundarna gå fram och nosa av området.

Efter en skön dusch och lite värmande glögg åkte de sista julgardinerna ner så nu är julen bortstökad. Pratade också med Helena så hon har tagit fram lite kråkor för morgondagens träning om hon nu inte ligger på BB i morgon, det är ju den planerade nedkomstdagen i morgon...

Till middag blev det kycklingpaj och såklart såg vi Stjärnorna på slottet och körslaget men sen var det bara skit så vi spelade lite Yatzy i stället.

Inga kommentarer: