måndag, september 14, 2009

Bara en enkel skogspromenad

Japp, var totalt slut efter dagen på jobbet idag så jag kastade mig i soffan när jag kom hem och vilade i nära på en timma. Inte lyckades jag somna men lite piggare av vilan blev jag i alla fall.

Tog sedan bilen upp i skogen till den plats där det tidigare varit ett sk. Thailäger med bärplockade. Nån stans i skogen innanför det hittade jag för några år sedan en hel del kantareller. Hoppades kunna hitta den platsen igen men jag gick bet, minns inte hur jag gick den gången och kom inte till den plats jag minns, inte hittade jag några kantareller på vägen heller... men....

Humla hade en körig promenad och fick ett rejällt konditionspass då hon roade sig med att stöta upp vilt hela tiden. Ibland fick hon med sig Neo tätt i hälarna när hon gjorde sina ryck men han kom allt som oftas tillbaka bara en kort stund senare medans Humla gjorde en längre runda. Likt en älghund (men med mindre rundor) kom hon hela tiden tillbaka innan hon gav sig ut på ett nytt "slag". Vad jag tror (eftersom jag för det mesta bara hörde djur som kom i rörelse och såg vissa spår) så stötte hon under den timmas promenad som vi var ute följande djur:
- Älg
- Rådjur
- Duva
- Tjäder
ev. hare...

Behöver jag säga att hon var rejällt trött på kvällen...?

Jag å min sida fick på slutet med mig en liter kantareller som Henke var snäll och rensade då jag blev liggande i huvudvärk efter middagen som bestod av Saffranstorsk och broccoli.

Inga kommentarer: