söndag, september 27, 2009

Jakt och massage på samma dag

Idag skulle det bli en kontrasternas dag. Hade ställt klockan på 04:30, käkade en snabb frukost och packade mig sedan iväg för att möte och Karina och Helena för vidare transport till Norrbo. En gäng jägare som matat in änder i en sjö hade frågat efter apportörer då de skulle skjuta av lite idag. Det blev en rent tjejgäng som åkte då hundar såväl som hundförare bara bestod av tjejer/tikar.

Vi åkte upp i skogen till en liten sjö där de utposterade sig. Varje hund bevakade tre skyttar pluss att det fanns en skytt ute i en båt. Det var första gången de jagade änder och planterat ut änder så det var lite av ett försök men det kändes bra då inte heller jag varit med på nån större jakt tidigare.

Det gick hur som helst snabbt, änderna skrämdes upp sedan sköts det hel vilt innan det blev en kort paus i avvaktan på att de skulle gå ner igen då kom ytterligare en salva och på slutet lite ströskott men totalt sköts det i allafall 11 änder, 10 gräsänder och en knipa. Hmla satt hela tiden lös brevid mig en en av skyttarna som vi bevakade. Första anden skadesköts och föll på vattnet rakt utanför oss, en apport på ca 30meter. Perfekt, nu fick jag se hur Humla reagerade på skadeskjutet å det visade sig vara helt problemfritt. Anden satt fast i mun på henne även om den ivrigt försökte springa iväg... Levererades i hand.

Andra anden föll i en pöl på gungflyt. Skickade på en dirrigering men när hon var i rätt område ser jag en and komma simmande ute på vattnet igen. Den påsköts pånytt och sedan fick Humla apportera även den. Även den kom in fint i hand och den var död.

Nu kom han i båten och meddelade att det hade landat en påskjuten and i skogen bakom oss men den hade ingen av oss sett och heller inte mina tre skyttar. Jag gick på ett eftersök längs skogskanten men hittade inget. Han meddelade att anden nog låg rätt långt upp i skogen så då skickade jag henne upp för sluttningen, in i skogen istället. Tog några sekunder som kom hon med ytterligare en and i munnen. Härligt att även säket resulterade i ett fynd.

Nu fick vi åkte med i båten för att söka av ett skogs/strandområde där det eventuellt kunde finnas nått. En and hade hämtats i området men då hade skytten tyckte att de fladdrade i skogen så han var osäker om det kunde finnas ytterligare en påskjuten and där. Vi hittade dock ingen och han menade att fladdret ju faktiskt kunde varit en fågel som var i skogen och flög iväg. Vi gav upp på den och letade oss istället in i en vik där det skulle finnas en and i strandkanten. Humla letade och efter en liten stund ser vi en and lämna stranden och simma ut. Skickade Humla på den men den simmade för snabbt så hon kom inte i kapp. Skytten hade såklart lämnat bössan i båten så vi begav oss istället till den och rodde ut på vattnet för att skjuta på anden igen. Den hade nu gått iland på en av småöarna så vi skickade iland Humla som stötte ut anden på vattnet igen där den sköts på nytt. Blev en enkel avslutande apportering vilket passade alldeles utmärkt så Humla jobbat på fint hela dagen. Såklart levererades även denna i hand så nu är jag inte längre orolig för avlämningarna. Nu är det bara en liten finsjustering som krävs för att hon istället för att släppa när jag sätter fram handen, ska släppa på mitt "Tack"-kommando.

Vilken härlig dag!!! Vädret var kanon, det blev precis lagomt med apporteringar/passivitet och allt fungerade jättebra. Stadgan är 100%-ig men nått litet pip kom men det räckte med att jag höll upp ett pekfinger så blev hon tyst. Kanonkul!!! Typiskt att jag skulle glömma kameran!!! Tur i alla fall att Helena hade mobilkameran med så här kommer bilder på Humla och övriga tjejer...
Vi avslutade jakten med fika och uppdelning av vilt, vi hundförare fick 8 av de 11 änderna då ingen av grabbarna var intresserade av att tillaga dem. Inte heller vi kommer att tillaga änderna utan de får användas som träningsvilt istället.

Nu begav jag och Helena oss av hem till mig för packning och dusch och sedan til Helena för samma grej. Melker hade nämligen bokat in oss på hotell och massagebehandling i Söderhamn natten mellan lördag och söndag.

Klockan 13 anlände vi till Söderhamn, checkade in och gick sedan ner på stan för att shoppa lite. Blev några små inköp och dessutom en lunch på en uteservering. Har jag förresten nämnt att vi hade sommarvärme idag, 22 grader i skuggan, klarblå himmel och sol. Riktigt härligt!!!

Klockan 15 hade alla affärer stäng så vi gick förbi hemköp och köpte lite godis och skvallertidninar och begav oss sedan till hotellet. Strax före klockan 16 gick jag ner och fick en halvkroppsmassage som visade sig vara hela baksidan, allt från nacke, rygg, stuss, lår och fötter. Det var riktigt härligt!!! Vi beslutade att detta skulle bli ett återkommande tema så nästa år kanske vi drar ihop ett större gäng tjejer, jagar på dan och tar in på Spa på kvällen, det låter väl mysigt!!!?

Sedan var det Helenas tur att få samma behandling och jag han ta mig en lite tupplur. Sedan satt vi i sängen och frossade i godis, kändisskvaller och bara softade fram till klockan var ca 19:30, då blev det dusch och sedan en promenad till en restaurang för att inta middag. Vi satt på en inbyggd uteservering fram till klockan 22 då vi begav oss tillbaka till hotellet, avslutade skvallerorgien och somnade sedan någon gång strax efter klockan 23

Inga kommentarer: