tisdag, september 15, 2009

Skitträning

Efter jobbet idag åkte vi för att kolla vad ett arbete med att klinkra vår lilla hall skulle kosta. de skulle återkomma i morgon....

Efter en snabb middag var det dags för tisdagsträning. Idag var INTE en bra dag. Hade med en and och en kanin och sen hade vi dummiesar med som vi skulle träna med eftersom vi hade 2 "nykomlingar" med idag. Kul med nytt intresserat folk...

Vi la ut viltet på ett sök och sedan demonstrerade vi enkel och dubbelmarkeringar. Humla började ok men hade egentligen inget intresse av att hitta dummiesarna. Vet inte om det berodde på det vilt hon redan känt och visste att vi hade med. Även Etta körde markeringar med dummie men hon var jätteduktig!

Efter detta körde Ida och Helene liten test för att kolla av lite hur hundarna aggerade i samband med att de skulle apportera.

Nu fick Etta ta in kaninen på söket och sedan var det Humlas tur. Hon gjorde ett helt OK jobb men kändes ändå inte lika duktig som hon varit den senaste tiden.

Vi körde sedan ett litet närsök, vi med vilt och Helene och ida med dummies. Här gjorde humla ett lite tveksamt jobb och sedan hade la hon ner anden vid inleverering. hon fick därför en chans till innan vi avslutade. hon levereade bättre och bjöd upp viltet men släppte före kommando. Känns inte alls bra inför kommande provhelg, usch!

1 kommentar:

LANTHUNDEN sa...

Hejsan!!!

Jag hittade en jättebra sida på nätet http://fixa-din.blogspot.com, där kan du få massa tips på roliga funktioner till bloggen bla. hur man kodar sig till större bilder. Tror att du får bättre förklaring där än av mig;)

Lycka till!!!