söndag, september 20, 2009

Retrieverjaktprov

Vaknade när klockan ringde klockan 06:15. Upp och hoppa, frukost, hundrastning och iväg till nästa prov. Idag stog retieverjaktprov på schemat. Humla gick ut som hund nummer 4 på ett mycket enkelt prov. Men nu har Humla "lärt sig" att på prov behöver jag bara ta matvilt så när hon stötte på den första truten tvekade hon. Jag visste inte om hon hittat vilt men chansade och blåste närsök å då kom truten in. Det första viltet brukar hon hänga över så nu trodde jag att det var lugnt, vilten skulle komma in. En and var nästa vilt och sen ett närsök med en duva som också kom in utan större problem men sen gick hon ifrån en kråka och då bröt vi. Hon fick ta in kråkan från söket nu när jag visste vart den låg och sedan fick hon avsluta med en markering med kråka som också kom in men där var provdagen slut. Jag får ta mig en funderar på hur jag ska komma åt att hon tar vilt utan problem på träning men ratar dem när vi kommer på prov. Är det jag eller har hon lärt sig en dumhet???

Resten av dagen blev det lite blandat. Lite försäljning av fika/hamburgare, lite koll på Ökl och Nkl och sedan försäljning av överblivet vilt.

Grattis Mariett och Twist som kammade hem ett 1:a pris Ökl idag, Grattis också Sanna och Sniffa som kammade hem 2 stycken 3:e pris Ökl i helgen.

När jag åkte hem var jag fullkomligt slut. Huvudet värket och under bilresan hem började jag känna mig lite smått illamående så jag trodde inte att jag skulle orka hem utan att stanna men det gick. Väl hemma kom Henke precis samtidigt så han gick en sväng med hundarna som suttit i bilen hela dagen medan jag däckade med vetekudde runt nacken och kylmask i ansiktet. Vid 19:30 tiden insåg jag att jag faktiskt inte åt nån riktig mat på hela dagen igår och att jag idag bara ätit några skorpor och te till frukost och en liten hamburgare till lunch idag.

Henke beställde pizza och när jag fått i mig halva pizzan var jag mätt så jag gick och la mig. Klockan var då bara 20:15 men det var ändå ingen idé att sova vid tvn. Tack och lov gick huvudvärken över under natten och tack och lov så är den här helgen över nu!!!

Inga kommentarer: