lördag, september 05, 2009

Jaktpremiär

Tungt när klockan ringde klockan 05:40 men så snart jag fått i mig frukost så var det lugnt. Vi kom ut till Fjäle strax efter klockan 06:00. Ingen i gruppen hade jagat här tidiare så det var lite svårt att lägga upp hur vi skulle göra. Vi åkte dock ut i båten för att reka lite och vi kunde snabbt notera att här fanns både skarv men framförallt änder, både knipor och gräsänder.

Med i båten var förutom jag och Humla även Roland och Daniel med Kokki och Ginny och såklart Melker med Noomi som fixat det hela. Idag var det min jaktpremiär. Visste först inte om jag skulle lösa jaktkort eftersom jag inte vet hur Humla riktigt kommer att beté sig men det slutade i alla fall med att jag gjorde det.

Efter fikapausen så åkte vi till en annan vik och där fanns det riktigt mycket änder men där var det svårt att sjuta nått då det fanns mycket stugor där. När vi åkte tillbaka till första viken hade det kommit lite änder så Roland lyckades skjuta en and. Humla satt hela tiden lugnt i båten trots skotten och Ginny som kastade sig i för att apportera in den.

Senare placerade vi ut skyttar på land å så åkte en bort till viken igen eftersom änderna flög mellan vikarna... Melker fick en skottchans och sedan fick jag en chans men vi missade båda två. Trots allt så är jag jättenöjd med dagen, det var kanonkul och jag hoppas att vi kan göra om det fler gånger för det verkar vara ett riktigt bra ställe.

Även om Humla nu bara fick apportera en and som redan bärgats en gång så såg jag ju att hon klarar detta. Hon är stadig i skott men däremot kan det komma lite ljud, i alla fall när morsan bommat så att det inte blir nån apportering... Men nått säger mig att hon kommer att vänja sig med det :D Till nästa säsong ska jag sett till att få tillgång till lite jaktmarker själv så tt jag lättillgänglig kan jaga lite nu och då.... Men först är det nog väldigt bra att vara ute med folk som jagat så att man får lära sig mera om hur allt funkar.

När jag kom hem på eftermiddagen var jag rejällt trött och sov en stund. Sedan på eftermiddagen åkte vi till Ida och Gösta och käkade kinamat och planerade en weekend i Sundsvall som vi planerar att göra i november. Nu gäller det bara att vi får tag i ett hotellrum för enligt bokningen på internet så är allt rum slut.

Inga kommentarer: