fredag, september 11, 2009

Skojträning med vilt

Idag efter jobbet stack jag och Helena iväg till ett nytt träningsställe för att skojträna lite med Humla och Etta. Vilt fanns tinat i form av trut, kaja, duva, mås och rapphöna.

Vi började med en promenad då de fick springa runt som de ville. Stannade seden till vid lite vatten och lät dem båda apportera varsin dummie. Gick sedan vidare men hundarna lösa och utan komandon. Vid ett område med högt gräs, en massa tuvor och blött emmelan fick de också markeringar lite här och där. Riktigt svårt att hitta en dummie i sån terräng så de fick båda jobba med att söka men de jobbade bra båda två.

Ytterligare lite vatten och avlämningar blev det senare för att avsluta vår promend der den började där vi lagt ett närsök med småviltet. De fick hämta två var och de skötte sig bra båda två.

Eftersom vi ändå hade med en trut så la Helena ut den i ett område där vi ännu inte gjort nått å så fick Humla söka rätt på den vilket gick bara fint men några bra foton blev det inte då det hade hunnit blir alldeles för mörkt så det fick bli en lite avlämningsbild istället.

Fika fick avsluta den slappa men roliga träningen som var så pass skoj att Humla pep en del. Få se om det kommer att ligga oss i fatet när vi kommer till prov till nästa helg.

Blev en lång dag med mycket bilkörning. Konstaterade vid dagens slut att jag med det jag kört på jobbet och körningen till träningen suttit och kört bil 30 mil idag.

Inga kommentarer: