söndag, september 13, 2009

Kantarelljakt på stålberget

Japp, vaknade redan vid 08:00-tiden och åt frukost innan vi beslutade oss för att ta en sväng upp på stålberget för att leta lite svamp. Sagt och gjort, fika-säck och hundar packade sig in i bilen och åkte sedan upp en bit innan vi började vår vandring. Kollade även av den senaste gallringen som gjorts av Mellanskog då vi ändå var runt och traskade.

Lite kantareller hittade vi lite här och där men det blev inga mängder. När vi närmade oss Stålberget så beslutade vi oss för att ta fikarast med fin utsikt. Sagt och gjort blev det en vandring i rejällt uppförslut men sedan en välförtjänt vila/fika med jättefin utsikt.

På vägen hittade vi en gammal slaktplats och från den kunde man ju inte gå tommunnad tyckte Humla så underkäken fick följa med...




En än jobbigare promenad utför blev det sen så på det totala hela hade vi varit ute i 2,5 timma.

Väl tillbaka i Änga kollade vi hur arbetet med den nya brunnen gick, åt lunch, rensade kantareller och lastade ved innan det var dags att bege sig hemmåt frammåt 16-tiden.

Hemma klippte Henke gräsmattan och jag klippte ner vinbär och krusbärsbuskarna så vi blev ute fram till klockan 18:30 så hundarna som också varit med precis hela dagen var rejällt trötta på kvällen liksom vi.

Inga kommentarer: