tisdag, september 08, 2009

Guud va duktig!!!

Idag på jobbet var jag och Anne-li och inspekterade övergivna bärplockarläger. Efter att ha sett programmet om de "stackars plockarna" kan jag bara säga det är inte alls så synd om dem. På ett öststatsläger där ett 30 tal bärplockade bott under flera veckor hade de lämnat spår efter diverse kriminell verksamhet. Man hittade spår efter stuginbrott, kabelskalning, skrotade tjuvkopplade bilar, butiksinbrott mm. Inte helt oskyldiga med andra ord...

Vid ett annat bärläger, denna gång ett thailäger var det diverse "rester" men detta läger var betydligt bättre ordning och betydligt mindre skräp och dessutom inte några tydliga tecken på nått kriminellt men ändå, varför måste de lämna skräp i skogen?

På eftermiddagen hade vi ett personalmöte där det ställdes krav på besparing å sånt är ju aldrig skoj. Mötet blev ändå känsligare än det var tänkt pga diverse irritationer över ett och annat som jag inte vill gå in på offentligt här på hemsidan. Stämningen är i alla fall inte roligt på jobbet nu, man känner nästan att man vill hålla sig därifrån å det kan man göra genom att vara ute på inspektioner.

Nog om detta... Efter jobbet åkte vi och handlade lite och sedan åkte vi hem och käkade lite snabbt sedan skulle jag iväg på SSRK träningen. Det var 2 "nya" deltagare och jag från början så jag berättade lite kort om jaktträning. Eftersom jag hade tinat vilt och de hade hundar som det fanns anledning att hålla passiva så rodde jag över viken och kastade upp en mås på land. Rodde sedan tillbaka och lagom till dess så kom Helena. Medans hon körde lite släpspår med viltet så skickade jag Humla över viken. Stod och skickade ca 4 meter upp på land. Tjoho, även om det gick sakta ner i vattnet så gick hon i utan nån stöttning. När hon väl kommit i simmade hon med fin fart över till andra sidan. Hon hamnade lite snett så jag blåste stopp och skickade åt höger och hon tog signalen bra och hittade måsen direkt. När hon kom tillbaka hade jag flyttat mig 10 meter upp på land och avlämningen satt mycket fint i hand utan skakning.

Efter att jag lagt 3 släpspår till Helena som Etta plockade in så la Helena ut 4 vilt i samma område. Skickade Humla och jag har ALDRIG sett henne jobba så snabbt och målmedvetet. Alla vilt kom in med fina grepp, snabba upptag och snabba inlevereringar. Även om det nu bara var smått vilt så är jag sååå nöjd med hennes arbete... Viltet vi hade var 1 mås, 1 duva, 1rapphöna och 1 kaja.

Det var rejällt mörkt när jag kom hem klockan 20:30 och jag var rejällt trött. Vi gjorde varsin räksmörgås å sen la jag mig framför tvn och somnade tämligen omedelbart.

Inga kommentarer: