lördag, september 12, 2009

Gudmundstjärn

Steg upp klockan 07:30 och packade en väska som Henke skulle ta med sig ut till Änga. Åt sedan frukost och sedan åkte jag och Birgitta till Route 66 för vidare transport med buss upp till Gudmundsgjärn i Liden några mil väster om Sundsvall. Det var Mellanskog som arrangerade en studieresa för skogsägande kvinnor i Hudiksvall/Nordanstig.

Gudmundstjärn, ett rejällt hemman mitt ute i skogen som var helt självförsöjande på allt som behövdes under 1800-talet. Vi fick höra delar av gårdens historia och naturligtvis kika in i alla de bevarade byggnaderna so nu var 22 till antal. Här fanns allt från boningshus, stall, spannmålstork, kvarn, smedja, tvättbod osv osv...





Klockan 15 lämnade vi Gudmundstjärn för återresa och så snart vi kom hem åkte vi ut till Änga dit Lasse och Henke redan åkt tidigare på dagen. Det var också de som hade fullt ansvar för middag.

Hundarna hade röjjt i skogen och på täkterna hela dagen så de var trötta liksom jag och Birgitta som varit ute på... hela dagen.

Det blev en tre rätters middag med lite smått och gott som mozarella, soltorkade tomater, kräftstjärtar, räksallad och avokado till förrätt, grillade fläskfilé med rotsaksgratäng till varmrätt och kaffe och cocosboll till efterrätt.

På kvällen såg iv lite tv, premiären av här är ditt liv med Mikael Perbrandt var väl sådär och sedan spelade vi BUZZ. Mycket mera orkade vi inte med utan vi kom isäng hyffsat tidigt faktiskt.

Inga kommentarer: