söndag, juli 18, 2010

850-träff och besök

Vaknade vid 09-tiden. Om det är svalt och skönt när man lägger sig så är det nästan alltid lite väl varmt när man vaknar i båten. Solen ligger på å vi sover ju allesammans i förpiken så det blir till att öppna så fort man vaknar.

Å kissnödig är man alltid när man vaknar också så morgonen börjar med att vi går iland och rastar två- och 4-fotingarna innan vi går tillbaka till båten och fixar frukost. Standardfrukost i båten är kaffe/te, Yoghurt, juice, macka och ägg.

Det var lite disigt idag men skönt ute så vi drev runt lite. Hundarna kunde vara lösa hela tiden och jag har sett en ny sida av Neo. Killen som alltid är så stressad vid vatten och hela tiden ska underhållas har ÄNTLIGEN lärt sig att underhålla sig själv. Humla gick längst stranden och fångade spigg som hon käkade upp medans Neo för första gången går i vattnet och simmar. Efter 20 minuters simmande kom han till sist upp. Mycket bra motion för Neos lite stela kropp.



Lunchen blev smaskens, nubbesallad, färskpotatis och sill.

Efter lunchen höll jag hundarna inne i båten och vilade lite medans Henke gick till viken och fiskade. Efter en stunds vila gick vi också över till viken men det skulle jag inte gjort. Neo klarar helt enkelt inte av att Henke står och kastar... Neo skriker som en stucken gris så jag fick gå tillbaka med honom till båten. Precis när jag är påväg tillbaka till viken kommer Henke tillbaka med två abborrar. Han rensar dem och sedan får de ligga till sig i kylskåpet tills ikväll.

Strax före middagen kom Ulrika och Olof över från Kråkön på ett snabbt besök. De har stuga där ute och de ligger precis rakt över viken så det går snabbt att köra över.
På eftermiddagen kom Olle tillbaka denna gång med båda sönerna så nu låg vi 3 Flipper 850 vid bryggan. Lite skojigt att diskutera praktiska tips när det gäller båtarna. De har ju haft sina länge och åkt långt med dem så de har ju hur mycket erfarenhet som helst.


På kvällen åkte flippergänget vidare mot stockholm när det lugnat sig och sedan kom det in lite nya båtar.
Såklart grillade vi även ikväll och även idag kunde hundarna vara lösa på stranden. Inte utan att man önskar att man kunde bo så här och ha hundarna lösa hela tiden utan att behöva vara uppmärksam och på sin vakt. Dagens middag var grillad fläskfilé och greksallad. Precis när vi skulle äta kom Peter och Kathy över och hälsade på. De hade också en kompis med och hennes son.

Det har tillkommit lite sortering sedan ifjol.

På kvällen efter att ha suttit i båten en stund och spelat Yatzy gick vi iland och gjorde upp en eld och grillade abborrarna i mörkret.
Även ikväll blev det hyffsat sent, klockan var strax efter 01 när vi kröp till kojs.

Inga kommentarer: