lördag, juli 17, 2010

Semesterns första båttur

Idag vad det dags, nu skulle vi ge oss iväg på årets första semestertripp med båten och en något längre tripp är vid premiären. jag publicerade lite bilder från förra veckan eftersom Henke tog en LÅNG sovmorgon. När han kommit upp duschade vi och käkade frukost sedan gick jag en sväng med hundarna innan vi åkte iväg ner på stan för att göra de inköp som krävdes för att vara ute till havs i 4 dagar.

Väl hemma packade vi och åkte ner till båten. Åt först lite lunch för klockan hade hunnit bli eftermiddag och det skulle ju ta ytterligare ett tag innan vi var på plats vid någon brygga. Vi styrde båten mot Inerstön och bakspån då det skule bli ett riktigt oväder ikväll med regn och åska å då ville vi ligga väl skyddade. Räknade dock med att det kunde bli fullt vid bryggan.

När vi rundade udden såg vi två båtar längst ut på bryggan men det visade sig vara de enda så det fanns gott om plats. VI la till och gick en tur med hundarna och sedan snackade vi med de på bryggan. På kvällen blev det grillning. Vi satt och åt vid borden på stranden tillsammans med Olle Borgström med fru. Hundarna kunde vara lösa på stranden hela kvällen så de njöt till fullo. Lite roligt att bägge Olles söner har precis lika båt som oss och de skulle ge sig iväg på en Stockholmstur i morgon. Dagens middag blev i alla fall grillade laxspett och potatissallad samt en grönsallad med chevre.
Vid 21-tiden började det regna så då satte vi oss i båten och spelade kort, 500 och drack Irish Coffe istället. Vid 01-tiden kröp vi till kojs allesammans och somnade som stockar. Det är såååå skönt att sova i båten för det är så svalt och skönt i jämförelse till temperaturen i vårt sovrum hemma som håller runt 25-30 grader den här tiden på året.



Inga kommentarer: