lördag, juli 31, 2010

Getjakt och kantareller

Även dagar på hemmaplan kan vara händelserika i sin enkelhet. Skönt var det i alla fall att sova i sin egna säng igen. Tog det lugnt på morgonen och uppdaterade bloggen med lite bilder med betoning på LITE.

Efter frukost tog vi en kort promenad innan vi åkte ner på stan. Var på systemet, skulle kolla på en soffa men de hade hunnit stänga, kollade efter blommor till altan men hittade inte det som jag ville så vi käkade lunch på Radjos istället och sedan åkte vi och handlade mat. Kylskåpet var tämligen tomt efter en dryg vecka på resande fot.

När vi kom hem klippte Henke gräset medans jag gick upp i skogen med hundarna. Skönt att vara ute på hemmaplan igen. Hundarna kändes lojja men när jag hittade och började plocka kantareller så var de ute på egna upptäcktesfärder. Det uppskattades tror jag för de skuttade runt och var mycket piggare i slutet på promenaden. Känns tidigt att hitta kantareller, känns lite som om det är höst då men det får vi väl hoppas att det inte är.

I slutet av promenaden genar vi över en täkt och jag går i min egna lilla värld när jag ser nått dra iväg till höger om mig. Vänder mig om och ser baken på ett djur... Men vad var det för nått? Jo en get som uppenbarligen var ute på eget upptåg och som nu motionerades friskt av Humla... Blåste stopp och Humla vänder upp å jag blåser inkallning så hon kommer tillbaka till mig. Duktig flicka trots allt...

Väl hemma började jag planera lite för räcket till altanen och sedan sådde jag lite rädisor, lök och ruccola som blivit kvar sedan förra gången. Hoppas att det hinner komma upp.

Inga kommentarer: