torsdag, juli 29, 2010

Barndomshuset

Vaknade av rejälla knallar och regn. Neo blev såklart helstirrig så vi gick in i stugan och käkade frukost innan vi gjorde nått annat. Efter ett par timmar var vädret som förbytt, soligt och varmt. Vi hann gå upp på berget en sväng, en promenad på ca 5 km så hundarna fick en välbehövlig promenad men de tyckte nog att det var lite väl varmt men då kunde de ju svalka av sig i havet fteråt.

Efter at vi alla tvättat och fräschat upp oss så åkte vi in till stan. Tänkte gå på ett båtmuseum men det var stängt. Åkte och tittade på huset som jag växte upp i. Man känner knappt igen det. De har verkligen byggt om allt totalt och vilken jätteveranda de byggt. Även grannarnas hus är helt uppbyggt och väldigt morderniserat så det var skoj att se.

Åkte sedan ner på stan för att fika i parken men det fikat var verkligen inget att hänga i julgranen. Åkte in till stan men det var för varmt att lämna hundarna i bilen så vi blev tvungna att ta med dem. Inte skoj när det är Piteå Dansar och Ler och folk över allt. Inte lyckades vi hitta nån plats på nått fik heller så det slutade med att mamma och Birgitta gick och handlade kaffebröd och sedan åkte vi tillbaka till stugan och fikade där.

På eftermiddagen passade vi på att spela lite boccia vilket Lasse vann på ren tur ;) På kvällen grillade vi men först provade vi lite rosévin tillsammans med crustader med banan och ädelost i ugn. Idag grillades det fläskfilé men tillbehören var i stort sett desamma, rotsaksgratäng och pepparsås. Jag, Henke och Birgitta gick en promenad och tittade på stugor innan vi fikade kladdkaka och kaffe.

Innan vi gick och la oss packade vi ihop för att komma iväg i hyffsad tid i morgon.

Inga kommentarer: