lördag, juli 10, 2010

Semesterkänslor

Vaknade först vid 08:30 efter en skön natt. Precis lagom temperatur förutom på morgon, då blir det alltid lite för varmt när man sover i båt tycker jag.

Våra dagar i Berghamn brukar se ut som följer, så även idag:
- Stiger upp när vi vaknar och promenerar bort till dassen som ligger ovanför sandstranden. Hundarna får springa lösa för det brukar inte vara nå folk på stranden så här tidigt, inte heller idag. Fördelen med att gå upp hyffsat i tid är att man kan ha dörren helt öppen på dass. Det är skönt dels med tanke på lukten (luktar rätt starkt av ammoniak) men framförallt med tanke på utsikten. Det är såå härligt att se ut över stranden och havet.


Hur som helst, nog om toalettbesöket. Hundarna gjorde sin morgontoalett i skogen och svalkade sig sedan i havet innan vi gick tillbaka till båten och gjorde frukost. Bestod idag av Yoghurt, juice, kokt ägg, macka, sallad från trädgården och te. Smakade såklart bra att sitta nästan ute och käka frukost.

Efter frukosten tog vi oss en promenad bort till fisklägret och kapellet. Skrev några rader i kapellets gästboken innan vi promenerade tilbaka.

Det var lite småmulet men ändå varmt och skönt men inte direkt solväder.

Till lunch kokade vi potatis och åt Nubbesallad på kavring, sill och potatis och såklart öl och nubbe. Vilken lyxlunch! Fick såklart semesterkäningar av denna typ av lyx!
Efter lunchen solade vi faktiskt lite men blev trött så både jag och Henke somnade en stund i båten.
På eftermiddag blev det ytterligare en promenad på ön och sedan fick hundarna bada innan middagen. Idag grillade vi fläskfilé, majs, och gjorde en grekisk sallad.



Efter maten samlades alla på bryggan utanför vår båt å så satt vi och snackade och drack vin tilll strax efter midnatt. Då kröp alla in i sina båtar. Vi roade oss med att spela lite kort, 500 fram till ca 01:00 då vi kröp till kojs.

Inga kommentarer: