onsdag, juli 06, 2011

Årets premiärtur

Äntligen var det dags för årets premiärtur med båten. Henke sov länge då han ju satt vakt till klockan 05:00 så jag väkte honom klockan 12. Frukost, hundrastning och sedan matpackning. Vädret var helt underbart så detta kommer att blir bra. Vi brukar börja sommaren med en lite kortare tur för att testa allt och få till en lista med allt man bör ha med i båten, brukar bli en hel del innan sommaren är över men nu ska vi lägga in listorna i datorn så har vi kvar dem tills nästa år.

Precis när vi lastat in allt i båten och vi skulle åka så kostaterar vi att vattenpumpen havererat. Det är väl typiskt! Hela tanken på 130 liter är full men inte kommer det nått vatten när man vrider på kranen. Jag åkte snabbt iväg till Hudiksvalls Järn och köpa vattendunkar så kunde vi ju åka i alla fall om men det blev lite mera primitivt.

Det var ett riktigt härligt väder och det låg bara en båt i Berghamn när vi la till. Såklart blev det en promenad när vi lagt till och sedan gjorde vi middag. Idag blev det:

-Lime och rökt lax på kavring till förrätt och till detta öl och nubbe
- Grillade choritzo med blomkålsmos till varmrätt
- Kaffe och kaka (mörk chokladbit) till efterrätt
Vi såg även lite tv i båten idag. Inte för att jag rär såå intresserad av fotboll men det var ändå kul att se Sverige vinna över USA i Fotbolls VM som pågår just nu. Efter detta så fullkomligt krossade jag Henke i både kortspelet 500 och Yatzy innan vi kröp till kojs för första gången i båten i år vid 00:30- tiden.

Inga kommentarer: