torsdag, juli 07, 2011

Vackert väder

Nackdelen med att sova i båten är när man vaknar på morgonen och det är vackert väder. hur kan detta vara en nackdel kan man ju fråga sig... Jo, precis som ni som någon gång sovit i tält så blir det ENORT varmt när man är istängd i förpiken två vuxna och två hundar. Vi har lite öppen men det blir fortfarande väldigt väldigt varmt.

Hur som helst så börjar vi alltid morgonen med att gå iland så att två och fyrbenta kunde rastas. Vi går bort till standen där dassen finns och där det alltid är helt tomt på morgoen då de flesta som brukar ligga på stranden är badbåtar som anländer lite senare och som bara stannar över dan. Före 9 är det aldrig någon som hunnit komma ut och då är det såå skönt att gå bort dit.

Frukost i båten består numera fil och hemgjorda flingor och frysta bär samt kokt ägg och kaffe/te.

Eftersom det var lite disigt på morgonen så beslutade vi oss för att ta en långpromenad runt ön. Det går en stig runt hela ön som är ca 5,5 km och ta 1-1,5 timmar att gå. Funkar perfekt öven om det är varmt eftersom det finns en lite tjärn mitt på ön som hundarna kan svalaka sig i efter halva promenaden. På andra sidan ön ligger sedan en annan hamn dit hundarna än en gång kan gå i havet och svalka sig och när vi sedan kommer tillbaka till båten så brukar det bli bad för både människor (i alla fall Chatrin) och djur.

Nu var det klar sol och vi satte oss på däck och solade. Eftersom vi blev sugna på nått så blev det snart lunch. Idag blev det kasslersallad och chilidressing vilket ju passar alldeles utmärkt när det är varmt ute. Hela eftermiddagen spenderade vi vid båten och solade och jag badade ett par gånger både vid båten och på stranden. Henke och hundarna tyckte att havet sög så de gick in och vilade en stund. Neo ser verkligen helt färdig ut...
När det var dags för middag tog vi först en förrätt på däckEfter det så gick Henke upp till grillen och grillade lax med Gorgonzola och till detta åt vi broccoli och en vitvinssås. Det är sååå härligt att lyxa till det när man ät ute med båt.

Idag var det ombytta roller i tur i spel. Henke vann allt!

Inga kommentarer: