fredag, juli 08, 2011

Semesterliv

När man är ute med båten är variationerna mellan dagarna små. Eftersom jag sitter och skriver ihop bloggen i efterhand får man verkligen tänka till vilken dag var det jag gjorde eller åt vad? När variationerna är små så blir det få hållpunkter som man kan ha som stöd. Det är i stort sett maten som får vägleda en för den varierar i alla fall från dag till dag.

Hur som så började dagen som alla andra dagar i båten. Varmt uppvaknande, promenad till stranden och sedan frukost. Även idag gjorde vi den långa promenaden runt ön och även idag hände nått spännande. När vi gått en knapp tredjedel av sträckan vädrar Humla till. Ja ja tänker inte så mycket mera på den annat än att jag är beredd... Så plöstligt knakar och brakar det till i skogen inte mera än ett 20-tal metrar från där vi befinner oss. Jag hade Neo närmast och kastade på koppel på honom och sedan var det STANNA och tack och lov så stannade Humla så att Henke hann fram och koppla även henne. Tyvärr hann vi inte se djuren i fråga men det kan inte ha varit något annat än älg. Ja, möjligen björn men eftersom det inte finns några björnar på ön så vitt vi vet så får vi nog med 99,9% säkerhet säga att vi skrämde iväg en eller ett par älgar på MYCKET nära håll. I övrigt förflöt promenaden lugnt men man är väldigt uppmärksam efter en sån där närkontakt. Synd bara att vi inte fick se dem när vi ändå var så nära...


När vi kom tillbaka till Berghamn var både vi och hundarna rejällt svettiga. Eftersom det låg folk på stranden så fick hundarna stanna i båten en stund så gick jag och Henke till stranden med tvål och schampoflaskor och badade och tvättade av oss de senaste dagarnas svett. Hundarna fick sittt badpass så snart badgästerna lämnat ön.

Dagens lunch blev rökt lax och limeröra på kavring och till detta blev det ett glas kallt vitt vin. Har man semester så har man!!!

På eftermiddagen låg vi och solade och på eftermiddagen tog vi också en tur bort till kapellet. På ön finns nämligen ett fiskeläger med ett mysigt litet kapell som är precis lagomt att promenera till.

Kvällen matlagning blev en spännande historia. Jag förberedde Coleslawsalladen och lite tillbehöri medans Henke gick upp till klipporna och tände grillen. När han kom dit ryckte han till för precis intill spenringen ringlade sig en LÅNG orm men Henke hann bara se svanstippen försvinna in bland stenarna. Hmm det här skulle ju onekligen bli spännande. Hundarna var i båten och vi tog med oss kycklingen upp. Inte särskilt avslappnande grillning kan jag meddela även om ormen höll sig en meter ifrån så tittade han hela tiden fram mellan stenarna. Vi fotade och kunde snabbt konstatera att det i all fall var en snok men särkskilt kul att ha en snok intill sig är det faktiskt inte.



Efter middagen gick vi bort och fiskade. Nu finns det även dokumenterat att jag faktiskt har fiskat och med mitt eget spö som jag fick av Henke som fick det i julklapp men bra är det. Fortfarande har jag dock inte i mitt 37 åriga liv lyckats få nått på kastspö men nu kan jag ju i alla fall fiska så chanserna ökar ju.



Även ikväll blev det lite kort och Yatzy och även idag var det jag som stod som segrare de flesta gångerna. Känns mycket viktigt att poängtera detta ;)

Inga kommentarer: