tisdag, juli 12, 2011

Ta dagar som de kommer

Det kanske härligaste med semestern är när man kan ta dagarna som de kommer. Idag blev verkligen en sån dag. Vi började med lite datafix och käkade sedan frukost. Vår plan var att handla idag så att vi skulle kunna åka ut med båten i morgon. Planen var också att fixa gummibåten idag men fortfarande inga besked om limmet till fästena så vi får se.

Hur som helst var det riktigt fint väder så vi ändrade planerna och gjorde upp ett matschema för veckan och bestämde oss för att åka ut med båten redan ikväll så att vi skulle vara på plats i morgon.

Hmm vädret slog om. När jag gick med hundarna var himlen alldeles svart, till och från blåste det upp och efter en stund började det åska. Kanske skulle skippa att åka ut med båten idag i alla fall.... Hmm vad gör vi istället då? Vi kom fram till två alternativ: Hyffsat väder till kvällen, då skulle vi kunna gå på kul i parken med gästartister. Om vädret blev skit så skulle vi istället kunna gå på bio.

Sagt och gjort, en tur på stan för att handla allt till veckans mat, en långpromenad med hundara i skogen blev det sen. La ett tennisbollssök i snårig terräng på en helt ny plats där vi aldrig tränat nått tidigare. Totalt 9 bollar kastades ut och sedan fick de gå på två bollar var. Neo fick börja och tog in två av de tre bollarna som låg relativt grunt. Sedan Humla och hon kom in med två på djupet. Tydligen var det väldigt lerigt dit jag kastade bollarna för usch hur hundanra såg ut. Sedan fick de gå på varsin boll tills det bara var en boll kvar då var de båda ute och sökte. Humla var ENORMT duktig. Frågorna är borta, hon sökte i säkert 5-10 minuter utan att ge upp, fråga eller hitta nått. Neo låg i och jobbade nästan lika bra men när de inte hittade bollen kallade jag in dem. De fick sitta och vila en stund och sedan skickade jag Humla på ett UT och sök då jag visste att den sista bollen låg djupt. Humla gick ut på öket med entusiasm och efter en dryg minuts letande var sista bollen inne. KANON!!!

Efter middagen som idag bestod av en pastasås med bacon och kyckling och färskost med vitlökssmak. Eftersom vi inte äter pasta gjorde vi "pasta" genom att koka strimlad zuccini istället. Mycket gott var det!


Efter en mojito så cyklade vi ner till stan och träffade Micke och Eva-Lotta och gick in på Kul i Parken. Ikväll visade det sig vara Alcazar som var gästartisterna. Blev en trevlig men fy vad kall kväll. Var bara 11 grader när vi cyklade hem så vi värmde den sista glöggen för att värma oss när vi kom hem. Brrr vad vi frös!






Inga kommentarer: