lördag, juli 16, 2011

Hamnbyte

Efter gårdagens regn hade vädret stabiliserat sig till idag och det var riktigt härligt. Eftersom Ida och Gösta äntligen skaffat sig en båt och nu lastat in grejer i den och kommer att göra premiärturen idag. Vi tänkte därför möta upp dem i vår favorithamn Berghamn men först så planerade vi en tur till Hölick för att kompletteringsshoppa lite fil och kaffe och dessutom passa på att duscha. Sagt och gjort, efter frukost, lite sollapande och en tur med hundarna så åkte vi iväg. Tyvärr var det alldeles fullt på Hölick eftersom det just nu är Rock vid havet också så vi kunde inte lägga till. Vi åkte istället vidare till Berhamn och fick ta tjuren vid hornen och helt enkelt bada och tvätta håret i havet. Brrr kan jag säga, det var bara 17 grader idag och det är kallt när man ska schamponera håret och skölja det minst två gånger då kallvatten inte sköljer lika bra som varmt vatten. Nu måste vi se till att byta pump så att vi kan använda vattnet ombord istället för vi har ju varmvattenberedare på båten och till och med dusch så då skulle det varit en helt annan sak.

Efter lunch så promenerade vi till fiskelägret och rastade hundarna och precis lagom tills vi kom tillbaka till båten igen så anlände Ida och Gösta med den nya båten. Äntligen tycker jag är på sin plats nu faktiskt! Pratade med mamma och pappa idag också. Pappa fyller ju år idag å det ska ju såklart uppmärksammas!

Tack vare att Ida och Gösta kom så fick vi nu lite kaffe!!! Ida och Alice rodde lite båt och Alice badade såklart. Under eftermiddagen anlände båt på båt även om någon också åkte så blev vi fem båtar kvar över natten.

För första gången i år dukade vi upp på stranden och åt middag tillsammans med Ida och Gösta. Vi grillade lax och stekte en varm greksallad till. Hade dessutom gjort en god sås Provensale som serverades kall. Mums!


Stilstudie på Glenn som just hittat den tomma ölflaskan som han omedelbart visste hur han skulle använda:




När barnen somnat och hundarna rastats ännu en gång träffades vi i vår båt och pratade och spelade Yatzy och drack Lomomba. MMmmmmm!

Inga kommentarer: