fredag, juli 15, 2011

BLÖTT

Idag var det rejällt mulet nrä vi steg upp. Skönt på sätt och vis för då håller sig huggormarna borta från stigarna. Alla andra båtarna lämnade hamnen så vi blev alldeles ensamma i hamn.

Trots det lätta regnet så bestämde vi oss för att leta oss upp över ön till andra sidan och hamnen fläsvik. Sagt och gjort! Var rejällt snårigt och tre kalhyggen hann vi passera innan vi hittade en avverkningsväg som vi kunde följa och som ledde oss rakt till fläskvik som visade sig vara en mycket bättre hamn än jag trott. Där låg två båtar och även där fanns dass, grillplats och soptunnor så dit kan vi ju absolut åka vid nått tillfälle. Vägen tillbaka blev lite rakare och gick lite fortare men totalt 2 timmar blev vi ute och var såklart väldigt blöta när vi kom tillbaka till båten. Vi hade ändå tur för det var första när vi stängt in oss igen som det värsta regnet började.
Det vräkte verkligen ner resten av dagen men vid ett uppehåll på eftermiddagen kunde vi rasta hundarna och precis när middagen skulle grillas så var det också uppehåll så tur i oturen var det trots allt. Lite mysigt var det också att bara sitta och mysa inne i båten hela dagen men våra tankar blev ändå att vi skulle åka in till stan i morgon även om vi har mat för ytterligare några dagar.

Inga kommentarer: