lördag, juli 02, 2011

Avslutning på Ökl kursen

Så har vi kommit till avslutningen på vår kurs hos Anders Hallgren i Galtström, Idag var det prov som stod på schemat! Provet skulle gå vid en tjärn och börja med en dubbel på vatten för både hundarna och sedan en vattendirrigering för båda hundarna och sedan gick man till söket. Fanns två områden som man alternerade att skicka på. Det ena var rejällt blött med mycket vatten och liksom små öar så hundarna fick kasta sig och simma/pulsa i vatten hela tiden och dessutom en hel del hög vass på en dal av det området. Det andra området var traditionell skogsmark där man inte såg hunden när man skickat in den i området.

Provet avslutades med en markering som hunden fick ta först efter att en landdirrigering tagits in.

Humla drog startdummer 3 så första blev jag kastade till första paret. Att sedan gå och hämta Humla och köra direkt är inte tänktbart längre... då kommer ljuden så detta måste vi jobba med.

I övrigt gjorde Humla ett bra jobb. Spikade vattenmarkeringen och löste dirrigeringen riktigt bra. Sökte bra och kom in med det som skulle in men när det gäller kråkor så är greppen och upptagen bedrövliga så nu blir det kråkträning i höst för nu ska vi ta sommarlov. Fin landdirrigering och OK markering så liksom tidigare känns det som att jobbet sitter och sökmotivationen består vilket känns mycket mycket bra.

När jag kom hem hämtade jag Henke på tåget. Han kom hem efter Göteborgsbesöket där han sett Iron Maiden. Jag och Gunilla tog oss en promenad med alla fem hundarna och sedan klockan 17 skjutsade jag Henke på jobbgrillfest och Roland, Gunilla och Daniel på fest ute på hästholmen.

När jag kom hem värmde jag lasagnen och plockade in lite sallad från landet. Kändes riktigt lyxigt! Såklart blev det några glas vitt vin till detta och som sällskap hade jag mina egna två tollare pluss bonuslabradorerna Kokki, Ginny och Maggie.

Inga kommentarer: