torsdag, juli 28, 2011

Krogrunda

Idag åkte brorsan och barnen hem till Piteå igen. Vi hade för avsikt att åka ut med båden men eftersom jag ska iväg tidigt på lördagmorgon så skippade vi det till förmån för diverse ärenden. Kylskåpet och barskåpet var tomt å dessutom behövde vi göra ett ärende inför lördagens jaktprov och ett ärende till förmån för båten.

På eftermiddagen fixade Henke lite båtgrejer medans jag åkte ut i skogen med hundarna. Blev lite kantareller och dessutom rodde jag lite med SSRK-båten. Märks verkligen att Neo börjar bli gammal i kroppen. Jag rodde rakt över viken och Neo orkade knappt över. Fick vara beredd på att hoppa i hela tiden men han tog sig över. Neo blir EXTREMT stressad när jag ror och försöker hela tiden hugga efter årorna så det gäller att hålla honom på behörigt avstånd. Humla däremot simmade ikall båten när jag saktade in då jag såg att Neo inte orkade hänga på och hon bara simmade förbi båten mot nya mål. Undrar vad hon sikade in sig på för inte var det båten.

Efter en vila på andra sidan simmade Humla tillbaka men Neo fick göra ett par försök för att ta sig över och jag fick hela tiden hejja på honom för att han skulle orka. Verkligen INTE likt Neo men det är väl bara att inse att han är inte 3 år längre... Tillbaka kom han och då höll han på att göra mig tokigt genom att attackera årorna när jag skulle försöka ta mig i land. Ibland är han ett riktigt "Pain in the ass" den mannen...

Henke hade hunnit klippa gräset innan jag kom hem och hundarna gick torka i hundgården en timma medans vi slappade och tog en GT.

När hundarna kommit in fixade vi iordning oss och sedan cyklade vi ner på stan där vi bokat bord på en restaurang. Vädret var härligt och vi satt ute och käkade. Till förrätt delade vi en svensk tapasbricka med musslor, tigerräkor och pepparlax.

Till varmrätt blev det klassisk plankstek och sedan kaffe då det började bli lite kyligt fram emot 21:30. Vi gick sedan vidare och tittade in på Stadt för första gången sedan de nya ägarna tog över. Har verkligen blivit ett hipt ställe och vi fick ett bort på uteserveringen så vi tog en Irish Coffé innan vi avrundade kvällen vid 23 då vi cyklade hemmåt igen. En mycket trevlig dag och kväll blev det.

Inga kommentarer: