söndag, oktober 02, 2011

Där satt den!!!

Dagen började strax före klockan 06:30. Snabb frukost, värmde på lite soppa och kokade vatten för att ha med på provplatsen och sedan packade jag och Ida oss iväg. Maggan åkte i förväg för att vara funktionär så hon blev upplockad av sina hundars uppfödare.

När vi kom till provplatsen hade de ganska långt kvar innan provet kunde dra igång så först klockan 09:15 startade då första paret ut.

Så här var provupplägget:
Kort transport med ekipagen gående efter skytt. Skott under transport och en markering kom till vänster som hund nummer ett fick ta. Fortsatt transport, skott och en markering kom till höger. Denna skulle hund nummer två ta men eftersom den hade ett ekipage mellan sig och skytten var den lätt att missa.

Fortsatt transport och skott till både höger och vänster. En hund fick ta en landdirrigering till höger, nära området där markeringen kommit och den andra hunden fick ta en dirrigering till vänster.

Längre transport ut mot vattnet. Här var det två sök. Båda hundanra skulle jobba samtidigt på varsitt sök som de skulle rensa på vad som visade sig vara 7 vilt vardera.

Kort transport till vattnet. Hund ett skickades efter att skott skjutits för en dirrigering över ett vattendrag. Man stod ca 15-20 meter upp på land och skickade. När hunden var på väg in med dirrigeringen så sköts och kastades det en dubbel på vattnet bakom hunden. Dessa skulle hunden inte bry sig om eftersom hund nummer två skulle skickas på dessa direkt vilket resulterade i att hundarna möttes.

Proceduren återupprepades med en lite förskjutning längst strandkanten och sedan var provet slut.

När par nummer ett skulle köra vatten blev ett fel så att markeringar kastades när det var skott för dirigering som sköts. Proceduren gjordes efter ett tag om med samma resultat och då bröt domaren pga tekniskt fel så de paret fick avbryta för att ta upp provet efter att 3 par gått.

Bössan började dessutom strula så det blev vapenbyte till par nummer två. Även denna bössan började strula se de var tvungen att åka totalt 5 mil för att hämta en tredje bössa så för detta par blev det en lång väntan. Bössa tre funkade i tre skott sedan var den också körd så det paret tog hela två timmar!!!

Jag kom till start i tredje par. Inte heller nu var det slut på strulet då ett av viltet nu drev iväg i det strömmande vattnet och personen i kanoten inte lyckades paddla ikapp och få upp det. Att hon sen hade ENORM motvind och motström gjorde inte det hela lättare när hon skulle tillbaka säkert 100m. Hade verkligen inte viljat byta och sitta i den kanoten!!! Ca 15 minuters väntetid blev det här men efter detta så flöt de dock på bra resten av paren utan större incidenter. Efter att jag startat erbjöd jag mig att vara funktionär och kastare för att underlätta för kanotisten.

Humla gick riktigt bra. Tyvärr missade hon landmarkeringen som hon är så duktig på men det blev lite otydligt när man gick bakom det andra ekipaget. Hur som helst så fick hon ändå in den snabbt då hon ju är så dirigerbar. Resten funkade fint och hon var i stort sett helt tyst. Nått litet pip kom precis när jag skickade henne på vattnet annars ingenting. Kritiken finns att läsa under Humlas jaktresultat. 1:a priset innebär nu att vi är kvalificerade till elitklass, tjoho vad stolt jag är över min lilla tollartjej!!! Här kommer lite bilder från dagen


Ytterligare ett ekipage som fick 1:a pris och nog var provbäst också. Mycket fint jobb!!!



På väg mot söket och sedan vattenarbetet




Öppen kritik



Åååå vips så var man funktionär



Stämningen god bland deltagarna Jonny och Karin



Prisutdelning. Ida fick ett 2:a pris och jag och Humla fick ett 1:a pris, Jippi!!!!

När vi åkte från provet stannade vi till på Näske krog och firade med en plankstek, mums!!!

Hem kom jag först klockan 21 och var då enormt trött men uppackning och uppdatering av hemsidan var jag ju bara tvungen att göra innan jag gick till veckans sista vila. Nu tar vi vinteruppehåll!!!