torsdag, oktober 27, 2011

Skönheten och odjuret...

... alias Vinna. Hon kan verkligen variera sitt humör och sin attityd. Som vanligt sover hon bra men gnäller lite ca 15 minuter före våra väckarklockor ringer. Vi ligger kvar och hon lugnar ner sig och sedan stiger jag upp först när Henke är i duschen. Då går vi ut på gården och idag blev det 2*kiss och 2*bajs direkt så det fanns nog en anledning till gnället.

När allt morgonbestyr var färdiga så gick Henke ut med de vuxna hundarna och jag körde lite sittträning med Vinna. Hon kan det riktigt bra redan men jag har märkt att hon är extremt fokuserad på mat så det gäller att inte ha nått godis i handen för det stör.

Klockan 7 åkte vi till jobbet och idag hade jag bestämt mig för att jobba lite mindre då de var så stirriga när jag kom hem igår. Det blev 4 timmars jobb och det verkar ha funkat bra för det var väldigt lugnt när jag kom hem.

Tog ut Vinna på gården och sedan myste vi lite innan vi (jag och alla hundarna) tog en promenad, i koppel i omgivningen denna gång. Gick riktigt bra men jag tror inte Vinna är som Humla som jag aldrig har behövt lära att gå i koppel hon har bara hittat sin position från första början. Vinna är betydligt yvigare. Nu hade jag inte trott att hon skulle gå fint vid sidan direkt men Vinna är rätt frammåt kan man väl säga ;)

Vi promenerade också genom kohagen där det gått kor så sent som i helgen men det bekymrade då verkligen inte Vinna idag. Full rulle var det på henne.

När vi kom hem blev det lugnt. Alla hundarna somnade direkt!

Efter att ha förberett middagen och tömt diskmaskinen tog jag ut Vinna på gården och kom på att jag tinade ju en duva i förrgår. Tog ut den och la den på gräsmattan bara för att se vad som skulle hände om hon passerade den. Haha!!! Eller skulle kanske säga Hmmm... OK vad hände då?
- Jo när hon närmade sig området så började jag gå åt andra hållet i hopp om att hon skulle vilja hitta mig och visa vad hon hittat, ha!!! Ser hon hur får vittring, dyker in under busken och satsar till 100% på duvan. Ropar på henne men hon kommer inte så jag går fram. Herre jösses! Duvan har ett hål i magen och och det väller ut ärtor och jag får bända upp Vinnas mun för att få fågeln som åkte i soptunnan direkt. Jaha... Tänkte att en kråka kanske skulle vara bättre. Gick in i boden och tog fram en i frysen som jag la på golvet. Tjoff så skulle den ätas upp så den fick åka in i frysen igen. Tror inte hon är riktigt redo för att bära vilt än, det är helt klart mat i hennes ögon.
Ett annat "problem" som vi fått är intresset för ovanvåningen. Vid tre tillfällen har hon tagit sig upp trots att jag är nere. Måste börja ha grinden stängd för jag vill INTE ha en 9 veckors valp som springer i trappan.

Inga kommentarer: