söndag, januari 20, 2013

En riktig hunddag

Idag blev en riktig hunddag idag. Först sovmorgon och lugn start på dagen sedan vid 11-tiden  gick vi en tur med hundarna i toppenväder sol och –4 grader.

Efter promenaden fick Vinna apportera lite vilt. Kan väl säga som så att mer spontana och snabba upptag kan man inte ha men vilthanteringen av framförallt änder är inte att leka med. Den lilla krickan går inte att använda mera. Det går bättre med kråka dock men hon ligger på gränsen när det gäller att vara hård på den också. Här kommer en film

Efter detta så var jag ute på gården och grävde fram alla kompostgaller så att vi kan spärra av gården lite nu när det är så mycket snö. De har fått sig rejäla törnar av all snö och var alla sneda och vinda…
Efter detta åkte jag och Gunilla till räddningstjänsten för att först träna rallylydnad med Anna och sedan apportering med även Helena.

Inser att Vinna har VÄLDIGT långt kvar när det gäller lydnad, apporteringen går bättre men även där är det sååå mycket som hon behöver lära sig. Humla var det bra fart på och även om övningarna inte är svåra så visar hon gott gry tycker jag.

När jag kom hem var klockan 15:30 och jag kan konstatera att jag varit ute i totalt 4 timmar med hundarna idag och även om det var härligt väder så var jag såååå frusen när jag kom hem.
På kvällen lagade vi mat, fixade lite inför husköpet och såg lite tv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

I rallyn går hon ju som en klocka!:)

/Anna

Erica sa...

Tycker det ser himla tjusigt ut =)

Chatrin sa...

Hehe Anna nu ska vi inte överdriva. Hon jag ju ingenting om jag inte har godis i handen den lilla råttan. Mera träning med externbelöning behövs!!!

Anonym sa...

Haha jag kör också med köttbullelydnad!!!

/Anna