lördag, september 28, 2013

Nordiska tollarna dag ett

Äntligen var vi samlade igen för att träna för Anita Norrblom. Alla hundarna har bytts ut sedan vi träffades för första gången för 4 år sedan. Alla utom Chrille men så är vi ju ofta hemma hon honom och Marie och Niklas så det klart att Chrille måste vara med!!! Kati och Simba var med för första gången så nu har Chrille fått en killkompis i den annars tjejdominerade gruppen.

DSC_0019 DSC_0020DSC_0023

Idag började vi med de nya unga hundarna. Jag och Marja-Liisa med Vinna och Jenta. Det visade sig att de hundarna var tämligen lika både i utseende och stil och kunskap. Passade mycket bra att köra dem ihop så det är synd att jag och Marja-Liisa bor så långt ifrån varan.

Vi började med lite fotgående och körde sedan en markering som hon markerade och hämtade fint. Efter det fick vi en markering åt ett annat håll men den fick de inte ta. Istället skulle vi skicka på en dirigering dit den första markeringen hade kastats. Både dirigeringen och markeringen spikade hon och apporterade mycket fint.

För första gången i sitt liv fick hon också testa en dubbelmarkering vilket hon skötte fint. Hon markerar fint helt enkelt!

Ett riktigt långt linjetag fick de också göra och efter det fick de köra ett sök. Är väldigt nöjd med henne både i arbete men framförallt vid min sida. Det som strular lite ibland är fortfarande hennes position vid min sida. Om inget händer reser hon sig och sätter sig lite framför mig för att få min uppmärksamhet.

Humla gnällde en hel del när vi satt och snackade men sedan fick hon gå passiv när Johanna och Elisabeth körde sina “övningar” i par.Ett litet pip på hela tiden kändes himla bra!!! En dirigering till ett sök fick hon ta på slutet men det var allt. Jättebra träning för Humlas del också alltså.

DSC_0024DSC_0026 DSC_0028DSC_0029DSC_0031DSC_0035

Efter lunch skulle vi köra vatten. Även nu körde vi småttingarna först och de fick träna på igångar. Även nu så strulade Vinnas igångar en hel del. Precis den typ av terräng där hon strular så jag kommer att gå jobba lite med det till våren. Nu är det ju så kallt i vattnet så jag tror inte att jag kommer att köra så mycket vatten nu i höst.

DSC_0036DSC_0039

Även nu tog jag ut Humla i slutet av dagen så hon gick ta en dirigering som jag lagt ut när jag satt i båten. Då tog jag också lite bilder på Kati och Simba, Johanna och Virpi och Elisabeth och Lynx.

DSC_0045DSC_0049DSC_0055DSC_0058DSC_0064DSC_0071DSC_0073DSC_0074DSC_0079DSC_0084DSC_0088DSC_0089DSC_0092

Dagen avslutades med att småttingarna fick ta ett vattensök. Då går det bättre med igångarna men å andra sidan väljer hon ju sina vägar i. Hon krånglade mera än hon brukar men det kan ju bero på det kalla vattnet också.

När träningen var slut fick hundarna vila på rummet medan vi andra njöt av god mat, vin och trevligt hundsnack. Vi var alla trötta och trots att jag, Marie och Johanna satt uppe längst av alla så kom jag isäng redan strax efter klockan 23.

Inga kommentarer: