måndag, september 09, 2013

Träningsvecka var det tänkt….

Men vad händer då? Jo den ena försvinner till cypern, den andra till tällberg och har dessutom en skadad hund och så blir det ju mörkt så j-la snabbt numera. Det har resulterat i att det inte blivit någon gemensam träning men då får man ju träna själv då!!!!

Idag efter jobbet blev det en promenad på täkterna men i koppel denna gång då det låg rådjur på vår väg. När de var bortskrämda så blev det träning. Insåg att jag inte tränat stopp med Vinna. Jo stoppsignal i form av stanna och titta på mig men inte stadgan efter det. Hon kommer till mig direkt. Eftersom hon ibland stannar på linjetag vill jag inte blåsa stopp så mycket. Körde därför stopp på inkallning. Stod hon fint så gav jag ett kommando till höger, se bild nedan... Funkade klockrent!

Vinnaträning 10 sept

Dummysarna låg på åkerholmar ca 20 meter från linjen. Avståndet mellan mig och Vinna var ca 50 meter. Hon var riktigt riktigt duktig.

Körde också några linjetag till åkerholmarna och även de fick kanon. På den ena holmen hade jag lagt två röda dummiesar som syntes ordentligt när hon kom fram. Tänkte att hon skulle hitta den lätt bara hon kom fram men vad händer? Hon letar såå fint med näsan och istället för en knallröd dummys kommer hon med en kanvasfärgad dummy med texten Vinnaren. Hmmm måste ha glömt den för typ tre veckor sedan. Vilken bra näsa hon har!!!

Avslutade faktistk med linjetag mot tomma mål och blåste stopp och kastade sedan en boll om hon stod still. Kanonkul sa Vinna och skötte sig perfekt!

Humla skickade jag på linjetag mellan åkerholmarna. Hon hade nu sett Vinna vara framme vid dem bägge men ändå springer hon såååå fint förbi holmarna och ändå ut till täktkanten där jag lagt två dummysar.

Efter första sticket blåste jag stopp och Vinklade sedan till vänster eftersom det nu fanns kvar en dummy eftersom Vinna hittade en annan där. Humla tog mina kommandon perfekt och arbetade i ett enormt tempo men det var ju inte så oväntat. Hon är ju såå stirrig. Idag lät hon dock inte allt för mycket….

Sista skicket gick mellan holmarna hela vägen igen och det var kanon!  Båda tjejerna var sååå duktiga!!! Nöjd!

Inga kommentarer: