onsdag, september 25, 2013

Träning i Holm

Nu är vi på gång i kylan. Idag var jag, Anna och Ida i Holm och tränade. Vilt var tinat men sedan tränade vi lite olika saker. Harry hade redan kört när jag kom och då var det dags för Anna och Lizzie. Till henne la vi upp ett nkl prov som med transport till vattnet där det blev två enkelmarkeringar på två platser längst med stranden. Efter det blev det transport till ett sök som hade ett terrängskifte. Grunda delen låg på blöt mark och sedan gick söket in i skogen och upp för en skogsbacke. Lizzie jobbade på bra även om man märkte av terrängskiftet. När halva söket var inhämtat så bröt vi för ett riktat närsök och sedan fick hon återgå til slket och plocka in resten. Allt villt kom in fint och avlämnades i hand. “Provet” avslutades med en enkelmarkering på land. Plätt lätt sa Lizzie!

Efter det så körde Speeden några vattenmarkeringar så att Lizzie fick vara passiv. Medan Ida tränade vidare med bla. vattendirigering så gick jag och hämtade Humla. Hon fick börja med en vattendirigering och gick sedan plocka in söket med vilt. Före det fick hon en vattenmarkering med and på långt avstånd från vattnet. Funkade fint!

Söket tog lite tid men hon letade enormt duktigt och sprang hela tiden. Inte en enda gång frågade hon nått utan jobbade intensivt hela tiden.

Även Ida körde lite sök med Speeden. Den stackaren fick leta dummiesar i sökområdet där det varit vilt.

Vinna fick inte köra nått idag utan fick bara komma ut ur bilen medans vi körde vårt avslutande snack. Frustrerande sa och och gnällde i protest. Bra att inte hon fick göra nått. Märks att hon är skendräktig nu. Äter änder och gnäller är två tydliga tecken även om änderna ligger risigt till även annars…

Kol mörkt var det när jag körde hem och kallt. Stackars hundarna fick jobba i vatten när det bara är 3 grader ute. Brrrr! Nu är vardagsträningssäsongen över så de träning som blir här efter måste ske på helger.

Ont i skallen hade jag nått fruktansvärt när jag kom hem. Bara att ta en tablett och bädda ner sig. Henke ordnade mat så efter att jag vilat, fått preparat och mat så släppte huvudvärken så sakteliga men jag sov hela kvällen ändå. Huvudvärk eller kanske snarare tabletterna gör en lite trött. Är man dessutom lite frusen och ligger under fäll så sover man väldigt gott!

Inga kommentarer: