tisdag, september 24, 2013

Träning i Nordenholm

Mycket holmträning i veckan. I Nordenholm idag och i Holm i morgon. Jag anländer senare så jag kom till träningen först klockan 17:30 å då hade Anna och Ida redan kört lite med Idas hundar.

Träningen idag var det fokus Anna på! Upplägget var ett nkl prov med vilt. Transport med två enkelmarkeringar på vatten. En till transport till ett sök och sedan en avslutande landmarkering. Den hunden  är helt fenomenal i söket. Oj vilken fart och oj vilken näsa hon har. Sååå snyggt!

Vinn fick komma ut och hämta några markeringar i vatten. Gick väl sådär… Ville först inte riktigt i, knallade på andra och var dessutom hård på anden.

I söket gick hon ibland ifrån vilt för att sedan ta det med swung och dessutom lite gnäll. Inte optimalt att vara hemma själv en hel dag och sedan kastas in i detta skojiga. Tror också att skendräktigheten spelar in men i vilket fall måste jag få henne i rätt sinnesstämning innan jag börjar träningen. Det är något som jag måste vara noggrannare med!

Humla gick köra vattendirigering, dubbelmarkering med vilt och lite tolling. Hennes träning ska fokuceras på ljud och rätt sinnestämning samt trygghet i att hon klarar jobbet. Vi får se hur vi lyckas.

Mörkt blir det fort och även om vi var hemma hos mig så hann vi inte med så mycket innan det var bäcksvart.

Inga kommentarer: