torsdag, oktober 17, 2013

Lydnad och tjejkväll på stan

Hektisk dag även idag… Mätte cesium fram till 17 och åkte sedan hem och rastade hundarna och käkade en hamburgare i bilen medan jag skjutsade Henke och Jonas till logen. När de var avsläppta åkte jag till brukshundklubben och tränade lydnad tillsammans med Anna och Lina. Både jag och Lina körde igenom ett klass 1 program med kommendering för att avgöra vad vi ska fokusera på till nästa gång. För egen del så gick det som följer…

Platsliggning: Funkar fint men återgångarna måste bli stabilare… Ibland vill sätta sig upp innan kommando men idag gick det bra…

Tandvisning: Funkade fint idag men inte stabilt. Det händer att hon ställer sig upp…

Linförighet. Mycket bättre fotgående nu men  vi har fortfarande en del att träna på för att få det bättre och stabilare. Språng mach är nått som vi absolut måste träna på för där släppte hon helt.

Läggande under gång. Det tycker hon är skoj… Återgångarna måste vi dock träna på för det händer att hon reser sig.

Inkallning. Funkade fint… Kan avsluta med ett sitt i bättre position möjligen

Ställande: Momentet ostabilt så detta måste vi träna mera på. Gör ställandet mycket snyggt men det kräver belöning bakom.

Apport: Funkar fint

Hopp: Funkar också fint

Såå till nästa gång blir det träning fotgående inkl språng mach, träning återgångar och träning på ställandet.

För Humlas del blev det träning på fjärrdirigering vilket fungerar mycket bättre nu. Stod bara 5-6 m i från men hon gjorde alla skiftningar dock med lite förflyttning och framförallt vrider hon sig lite. Ska nog försöka med belöning mellan frambenen istället för bakom.

Körde också lite inkallning med ställande och läggande. Där blev det lite fel… Måste tränas mera…

Avslutade med lite fotgående samt hopp/apport. Även där lite tokigt på återgången men det fixade vi till direkt.

På vägen hem från klubben stannade jag på stan eftersom det var tjejkväll och allt var öppet till klockan 21. Blev lite inköp i form av ett par nya skor 299kr istället för 599kr, några solcellslyktor och en spade till öppenspisen.

Kom hem först vid 21:30 å då dammsög jag för jösses vad sandigt det blir nu när det är så fuktigt ute och man bor efter grusväg. Dessutom löser framförallt Neo väldigt mycket päls nu…

När det var klart loggade jag in på datorn och beställde lite julgardiner, nytt överkast och nya sängkläder.

Precis när beställningen gick iväg så ringde Henke och ville bli hämtade så det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg. Kom hem först nån gång efter 23 å då var det bara att krypa till kojs.

 

.

Inga kommentarer: