söndag, oktober 13, 2013

Vinnas premiär på WT, SSRK Gävleborgs KM

Så var det dags…. Vinna skulle debutera på workingtest och vi skulle äntligen få genomföra KM:et som planerats den sista månaden. Skönt att få det gjort och kul med premiär  och dessutom i ett helt fantastiskt höstväder!

Vi gjorde det lite enkelt för oss genom att stjäla upplägget sedan unghundsderbyt men “bara” anpassa så att det även fanns ett upplägg för Ökl och Elit också.

Vi hade fem domare från andra avdelningar och funktionärer utsåg vi från de som startade… Körde Nkl och halva Ökl fältet på förmiddagen och resten av Ökl hundarna och Ekl på eftermiddagen. Funkade och flöt på fint tycker jag.

Började med Vinna som skulle visa sig vara märkbart besvärad av alla skotten från de andra stationerna och skjutbanan. Blev därför lite jobbigt för henne men jag är ändå enormt nöjd med henne jobb. Hon behöver vänja sig vid situationen men det tror jag ordnar sig… Så här gick det för Vinna på de olika stationerna.

Station 1: Transport ca 25 meter. Sedan en markering nedanför en brant ravin.
Transporten gick alldeles utmärkt. Lugn och samlad och helt stadig. Markerade bra, hittade snabbt men vände inte upp direkt utan gjorde en liten lov så jag blåste inkallning. Hon kom och levererade fint i hand. 18p pga loven och inkallningssignalen…

Station 2: Kort transport. Markering som kastades på andra sidan ett omkullvält träd.
Nu smällde det ordentligt från de andra rutorna och Humla blev märkbart störd. När jag kopplade lös henne så sprang hon ut i rutan mot skytten som ännu inte skjutit. Strulade lite men fick tillbaka henne. Såklart var vi nu på 0p men för erfarenheten så ville jag göra övningen. Fin transport, lugnt, tyst och fast i skott och kast. Ut som ett skållat troll över trädet, grep och vände upp och kom in till mig och avlämnade i hand. Klockren övning altså men vi hade ju redan nollat. Vi fick ändå 4 p som en liten tröst.

Station 3. Markering och sedan en target till samma plats. Markeringen hamnade bland smågranar i högt blåbärsris. (10+10p station)
Även här lugn, tyst och helt fast. Ut med bra fart men hamnade liiite på sidan om dummiesen. Letade och letade men hittade inte förrän efter ett tag. (7p). Skickade sedan på linjetag. Klockret ut till rätt plats men även denna gång lyckades hon inte hitta den. Började leta större så jag blåste stopp och vinklade tillbaka henne till området. Sökte men hittade inte och sökte ut åt andra hållet. Blåste stopp och vinklade än en gång tillbaka henne. Inte heller nu hittade hon och började leta utåt. Blåste stopp och inkallning till området igen. Letade men hittade inte och letade nu mot mig. Blåste stopp och ut och även nu tog hon signalen bra men hittade inte så hon kom tillbaka mot mig. Blåste än en gång stopp och ut men nu fattade hon inte vad jag vill så hon satt där hon satt så vi bröt. (0p). Svarade ENORMT bra på mina signalen. Så där bra kan inte hon dirigering… Hon kan ju bara linjetag och närsök så jag var grymt imponerad över att hon både tog höger och vänstertecken samt ut på avstånd.

2013-10-13 12.41.202013-10-13 12.42.49

Station 4.Litet sök i lite speciell terräng med diken, spänger, vass mm
Vinna gick ut fint men för stort och hamnade utanför söket. Fick styra in henne flera gånger. Hon fick in två dummiesar men jag vet inte om vi klarade det inom tiden. Blev i alla fall 11p

Station 5. Transport, lång markering.
Fin transport och sedan helt lugn och tyst. Markerade fint och hittade snabbt men sprang sedan mot kastaren så jag blåste inkallning. 18p

Som sagt, märkbart påverkad av de andra stationernas skott. Hade jag varit försiktigare så hade jag nog kunnat få riktigt fina poäng på station 2 men övriga stationer tror jag inte vi hade kunnat få bättre poäng på även om hon inte varit störd av övriga stationer. Totalt 58p blev det. Inga lysande slutresultat men jag knner mig ändå riktigt nöjd med hennes jobb. Ovanligt för att vara mig… Jag vill ju alltid se höga poäng.

På eftermiddagen tog jag ut Humla. Vad enkelt det är att ha med henne. Hennes poäng förstår jag faktiskt inte i alla avseende men även hennes arbete är jag nöjd med. Hon gnällde en del men jag tycker gnället blir mindre och mindre…. Så här upplever jag Humlas jobb:

Station 1. Transport till dubbelmarkering nedanför den branta ravinen. Först kastad dummies skulle in först.
Humla som vanligt hur enkel som helst i transporterna och sitter ju såklart stadigt i alla situationer. När markeringarna var kastade pekade jag på den högra som var först kastad och säger GÅ. Hon springer ut och spikar den. Riktar sedan mot den vänstra som hon också spikar men säger Mjuff i skicket. Avlämningar, grepp och allt perfekt. 8p (????)

Station 2. Markering långt bortanför det omkullvälta trädet. En dummies hade lagt ut hitanför, den skulle in först.
Tranport, kast, skick och fin utspringning och hopp över trädet. Blåser sedan stopp och närsök och Humla börjar söka direkt. Hittar och kommer in med den. Skickar sedan på markeringen som hon går något långt på (3m?) men hittar tillbaka till. Även här liiiiite gnäll vilket kostade 5p så 15p på den stationen.

Station 3. Markering med skott. Först ska man dock skicka på en dirigering.
Gnäller en del. Gör dirigeringen bra, får trycka ut henne en gång. Markeringen strular dock lite och dessutom störs jag av att min telefon ringer. Mitt eget misstag men det kostade…6p så 14p på denna station

Humla full koll på matte hela tiden….

DSC_0325 DSC_0327DSC_0331DSC_0335DSC_0336

Observera telefon J-veln på backen…. Blinkar

DSC_0338DSC_0339

Station 4. Söket och elithunden skulle hållas inom det lilla sökområdet.
Humla gled ut mot kanten så jag styrde in henne. Blir ett något ineffektivt sök men så blir det ju när man ska styra så mycket. Fyra dummiesar hann hon dock få in inom tiden så 14p

DSC_0381DSC_0383DSC_0385

Station 5. Dubbelmarkering där den först kastade skulle tas in först
Gnällde en hel del då det blev en relativt lång passivitet mellan markeringarna då man laddade om. Fick sedan dirigera mycket på båda. För mycket gnäll och för mycket styrning men båda kom in. 0p

Totalt bara 51p för Humla men även med hennes arbete är jag nöjd. Hon är duktig i arbete men hennes ljud kostar…. Noterar dock att min hund bara har ögon för mig när jag ser de foton som Anna tagit under dagen.

Här kommer ytterligare lite blandade foton…

DSC_0343 DSC_0344DSC_0349DSC_0353 DSC_0354DSC_0363DSC_0367DSC_0378

Sååå KM:et över för denna gång i fantastiskt väder och trevlig stämning. Allt löpte på bra men jag var riktigt trött när jag kom hem vid 19-tiden.

Efter middagen rapporterade jag resultatet samt betalade reseersättning till domarna. Lika bra att ta tag i allt direkt. Nu kan man lägga det uppdraget bakom sig.

Hade fruktansvärt ont i skallen så jag hade svårt att sova trots att jag var så trött. Somnade nog inte förrän vid 2-tiden.

Inga kommentarer: