söndag, oktober 27, 2013

Vilken dag men framförallt vilken helg!

Man hinner så mycket när man är hemma. Borde kanske vara hemma mera… Blinkar

Idag hann vi dessutom ovanligt mycket eftersom klockan ställdes om i natt. Henke steg upp klockan 8, vilket egentligen var 7 och jag steg upp 07:30. Trots en lugn morgon med uppdatering av bloggen och en lugn och skön frukost så var vi ute på gården redan klockan 10. Jag rengjorde träkaret och torkade ur det så att det blev torrt. Henke började dra elkabel från lusthust till de blivande lyktorna. När jag var klart med poolen slog jag två flugor i en smäll. Sågade ner smågranar som kommit upp i skogsdelen på tomten. Granriset använde jag sedan som isolering till vindruvorna och björnbärsbusken som vi har.

Mitt i detta gick jag ut ett 600m långt bruksspår till Neo. Det fick ligga i 45 minuter och sedan fick han ta det. Lämpligt tempo nu för tiden och fortfarande väldigt duktig på att spåra. Perfekt psykisk träning för en gammal kropp!

La sedan ett kort 100m spår med en vinkel till Vinna. Hon har aldrig spårat personspår tidigare men med en liggtid på 40 minuter var det inga som helst problem.

Henke hade dragit elkabeln inne i lusthuset och grävt klart de sista metrarna och börjat lägga ner kabeln och dessutom grävt ner betongfundamenten där vi ska ställa lyktorna. Jag grävde tillbaka jorden i kabelgroparna medans Henke drog kabeln. Vi hann uppför slänten och de två första lyktorna. Tänk om man kunde gräva det sista i veckan och koppla in och montera upp lyktorna till helgen. Det skulle ju vara perfekt för då hinner vi förhoppningsvis innan vintern kommer.

DSC_0650 DSC_0652

När detta var klart hade klockan blivit 13 och vi gick in och käkade lite tacorester till lunch sedan åkte jag till Iggesund för att träna hund med Helena. Humla och Etta fick börja med dirigering och markering med dummiesar. Det gick riktigt bra även om det var en hel del ljud.

DSC_0662DSC_0663DSC_0673DSC_0679DSC_0683DSC_0685DSC_0692DSC_0698DSC_0707DSC_0708

Humla fick sedan avsluta med ett viltsök tillsammans med Etta. Även det gick finfint och hon tycker det är väldigt skoj när det blir vilt. Söket lockade dock inte fram ljud på samma sätt tack och lov.

När detta var gjort la vi ut ett sök med tre änder till Vinna. Tanken var att testa lite annat vilt för första gången på mycket länge. Skulle bli intressant att se hur hennes hantering av änderna blev med anledning av detta.

Hon fick börja med en markering med kråka. Vet inte om hon var fram till den eller inte men hon kom springande utan kråka. Kallade in och skickade igen och såg ett snabbt och fint upptag och bra inleverering.

Vidare transport till söket som även det gick fint. Inga mattendenser… Avslutade med ett linjetag till en kanin. Linjetaget blev fel så jag skickade om. Gick rätt denna gång men vek av lite men kom tillbaka. Snabbt och snyggt gripande av kaninen också. Härligt!

DSC_0710DSC_0713DSC_0715DSC_0716DSC_0718

Senare efter att Etta tagit in ett sök så provade vi att lägga ut en kråka och en and i söket. Hon hittade kråkan först och tog den fint. Skickade sedan på anden som hon också hittade snabbt och tog fint. Hon sprang så att hon passerade Helena som var på väg tillbaka å då stannade hon till och blev hård på anden. Ropade in henne och då kom hon men ville inte gärna släppa anden.

Vet inte om det berodde på men det kan finnas många orsaker:

- Ny plats?
- Hon fick sitta och ladda lite för mycket, först i bilen och sedan när Etta jobbade
- Jag blandade vilt i söket för första gången
- Helena blev en konkurrent när hon kom och gick mot henne vilket kanske blev för mycket

Anden höll så hon förstörde den inte men det var på gränsen… Helena noterade också att hon precis efter gripandet är orolig i munnen, Förmodligen för att förbättra greppet men det gäller att vara uppmärksam på allt när gränsen är så fin som i Vinnas fall. Hur som helst så känner jag mig ändå rätt nöjd med träningen och kul att se att de andra vilten funkar trots att vi inte tränat nått med det…

När jag kom hem blev det lite slapp i soffan med lite glögg och pepparkakor och sedan blev det krustader med banan och ädelost och ett glas vin. Till middag blev det grillad biff och pommes.

Inga kommentarer: