fredag, februari 07, 2014

Födelsedagsfirande … igen

Bilder kommer:

En annorlunda arbetsdag som faktiskt inte var nån arbetsdag överhuvudtaget…  Nu ska ni få höra!

Dagen började klockan 07:00 av att jag anlände till jobbet. Klockan 07:15 gick jag och Kenneth som fyllt 50 år ner i källaren för att åka iväg i vår kontorsbil men möttes av en “glad” överraskning… hela bilen var fylld med ballonger. Packade ihop ballonger, smällde några stycken men lyckades sen klämma oss in i bilen för att styra mot Njutånger för att hälsa på Lisa helt enligt de instruktioner vi fått. Kaffe och äggmacka blev det hos Lisa, en lugn och skön start på dagen.

Efter “frukosten” blev vi informerade om att dagen skulle ha lite vildmarkstema och då måste man skaffa mat den hårda vägen. Lisa hade en tupp som behövde tas bort så det blev vårt uppdrag, dvs att nacka tuppen och plocka eller flå den.

Ut i hönsgården, Kenneth grep lugnt tag i tuppen och som var väldigt lugn och intet ont anande. Mot huggkubben med en yxa och ett vedträ. Ett rejält slag i huvudet för att göra tuppen medvetslös och sedan ett hugg med yxan för att avliva den. Avblodningen gick lugnt till väga och sedan blev det en lektion i hur man tar ur en tupp som var den metod som vi valde. Det var helt klart mer kraft än jag rodde som krävdes för detta uppdrag. Jösses vad hår det satt eller var det kanske dålig teknik vi hade…? Blinkar

När uppdraget var slutför bar det av till Iggesund. Ska man klara sig i vildmarken måste man kunna simma så nu blev det simträning. Fjäril är väl inte direkt det första simsättet jag tänker på om man ska överleva ute i vildmarken men men…. Ett helt omöjligt simsätt som vi definitivt inte behärskade fick vi i alla fall lära oss lite mera om. Några meter klarade vi i alla fall innan lektionen var klar och vi fick njuta av bubbelpoolen.

Klockan hade gått fort så det var dags för lunch. Tillbaka till kontoret där det väntades sopplunch.

Ingen rast och ingen vila, hej hopp iväg och denna gång blev vi skjutsade till räddningstjänsten där ett antal matchen i spökboll väntade oss tillsammans med våra övriga kollegor.

Klockan 14:30 blev vi “beordrade” att klä oss varmt. Vi hade då fått ett pris i form av ett pimpelspö så vi misstänkte att det nu väntade pimpling. Det var ju snart dags för middag… Blinkar

Med den tron åkte vi iväg i bilen men istället för att sätta oss på en kall blöt is fick vi sätta oss med fötterna i ett akvarium för fiskpedikyr å där var det förbjudet att pimpla så det blev helt enkelt en annan typ av fiskaktivitet än den vi trodde.

När vi slutligen anlände till Hällans bygdegård så väntade mera avslappnande aktiviteter då vi med instruktör fick prova på kroppkontrollsaktiviteter i ca 1,5 timma innan det var dags för mat. Många aktiviteter men farhågan att vi skulle få köra stenhårda fysiska aktiviteter besannades inte utan vi fick istället en dag med mycket välmående. Mycket trevligt och härligt!

Till middag serverades det:

Toast med skinkröra och parmaskinka

Pulled Chicken med tillbehör i form av bröd, avokadoröra, fetaoströra, salsa och olika grönsaker. Super super gott var det!!!

Kladdkaka med mintsmak, frukt och glass.

Musik kan man nog sammanfatta fick mycket uppmärksamhet under kvällen men vid midnatt var jag jättetrött och kvällen avslutades så jag kom hem vid 00:30. Vilken dag!!!

Inga kommentarer: