tisdag, september 06, 2016

Dåliga beslut på hundträningen

Idag var det dags för veckans hundträning med gänget. VI träffades vid båten där vi inte varit på länge. Anna la ut dirigeringar på andra sidan och jag sa att jag ska inte skicka när vi inte har nån bössa att skjuta med för det är för långt. Men så ändrar jag mig å sänker att Vinna har ju sett Anna ro ut till andra sidan så det kanske går bra. DUMT! Vinna går i men förstår inte vad hon ska göra så jag får inte ut henne. Nu har jag två träningar utmanat och gjort dirigeringarna för svåra. Dumma duma mig! Blir så ledsen att jag gör så när det äntligen kändes som att vi hade gjort stora framsteg och var på god väg att få förståelse för dirigeringsmomentet på vatten.

Försökte återställa lite av skadan genom att gå iväg till ett smalare ställe och kasta ut några dummiesar som jag sedan skickade ut VInna på. Det gick ok! Gjorde sedan en dubbelmarkering där hon gick ut fint men lite fel på den andra men då kastade jag en boll som belöning för att hon gick ut så fint. Skickade sedan på dirigering till den andra och det gick bra.

Avslutade träningen på land med dirigeringar och de funkar superbra och sedan fick hon ta in ett sök med 4 vilt. Två trut, en mås och en skrak. Perfekt!

Humla fick en diagonal vattendirigering som hon gjorde superbra! Även hon fick ta in viltsöket å det var riktigt kul sa hon!

Kom inte hem förrän vid 20:30. Sen middag med pekingsoppa och sedan däckade jag i soffan.

Inga kommentarer: