fredag, september 23, 2016

Gåsjakt i Mo före jobbet

Trots en trevlig matstafett i går så blev det tidig morgon idag. Gåsjakt nästan på “hemmaplan” kan man ju inte missa trots grått och småregnigt väder. Såg massor med gäss på platsen i onsdags och de hade setts även på torsdagkväll så förväntningarna var höga. Täkten ligger längst med E4an så skyttarna var mycket noga med skjutriktning och att inte riskera att några fåglar skulle falla på vägen å de skötte sig bra.

Gässen flög ovanligt högt så trots att det var massor med gäss i luften så blev slutresultatet “bara” 12 st. Mestadels kanadagäss men även några grågäss. Lagom antal tycker jag, då blir det inte sååå mycket att ta rätt på varje gång.

Robin och Singo var med från början och sedan var Humla ensam. Gick bra idag. Humla tog till och med en lätt skammad och apporterade den väldigt bra. Vi avslutade klockan 9 då jag skulle till jobbet men först åkte jag hem och bytte om och rastade hundarna så jag var på jobbet första lagom till fikat.

Här är bilder från jakten:

DSC_0043bDSC_0045bDSC_0054bDSC_0059bDSC_0063bDSC_0065bDSC_0066bDSC_0067bDSC_0070b

Idag var vi iväg på ännu en växthusinspektion och sedan mätte jag lite radon och cesium samt kontrollerade alla bekämpningsmedel som vi kollat upp på de inspektioner vi gjort i veckan. Jobbade på fram till klockan 16:30. Hade bara 15 minuters lunch å sen gick jag en stadspromenad med tjejerna på eftermiddagsfikat.

När vi kom hem från jobbet gick vi en promenad genom byn och sedan åkte vi till Katarina och Jonas för att uppvakta Alva och Klara som båda fyller år till veckan. Blev tacosmiddag och efterrätt.

Kom hem vid 22-tiden och jag tänkte ta ett glas vin. Tog en klunk sedan somnade jag.

Inga kommentarer: