söndag, september 25, 2016

Gåsjakt i Bäckänge

Hade ju tänkt ta sovmorgon idag men en fråga i gårkväll gjorde att det blev ändring av det, Uppstigning klockan 04:45 för avresa till Ljusdal. Robin hade fixat ett finfint gömsle till oss båda och Humla och Singo så vi slog oss till ro och väntade.

2016-09-25 06.46.44

Å vi väntade och väntade och väntade. Det hände precis ingenting utom att några svanar anslöt sig.

DSC_0128

Eftersom det inte kom några gäss förflyttade vi oss lite för att ge duvjakt en chans men såklart kommer det då fyra gäss men då var vi ju på fel plats. Ett skott avlossades och en liten nötskrika föll.

Humla

Vi gav gåsjakten ytterligare en chans men trots att det kom en stor flock så kom de inte inom skotthåll. Totalt kom två stora gäng det var allt.

Tollare

Lite trist när man kammar noll men bra för hundarna att inte alltid få jobba.

Efter avslutad jakt fick Vinna komma ut och springa lite och socialisera. Hon ville hänga med utrustningen på släpvagnen.

VinnaVinna på släp

På vägen hem stannade jag och tog några checkpoints i Delsbo och sedan de sista efter västra slingan. Då fick Vinna hänga med eftersom hon suttit i bilen under jakten. Nu har jag bara östra slingans checkpoints kvar i Hudiksvall och sedan är de flesta i Delsbo kvar men de hade jag aldrig tänkt ta ändå så eftersom jag ändå tagit ett antal i Dlesbo så ligger jag totalt på pluss….

Väl hemma åt jag lunch och sedan sov jag ett timma innan jag satte mig och beställde lite grejer från Teba till träningsgänget och inför kommande valpning.

En promenad med tjejerna å sedan middag och lite förberedelser inför kommande arbetsvecka samt slötittade lite på hockeyn medan vi käkade.

Inga kommentarer: