tisdag, september 13, 2016

En sista vattenträning?

Idag var det full fart på jobbet hela dagen. Hundarna fick följa med i bilen på förmiddagen så det skulle utföras branskyddskontroll hemma. Självklart var jag sedan hemma på lunch och tog då en 2 km promenad i underbar sommarvärme. I år har faktiskt björnbärsbusken fått mogna bär för första gången.

2016-09-13 13.17.24

Efter jobbet åkte jag hem och bytte om, hämtade hundarna och åkte sedan till Kaffebönan för träning med gänget. Jag och Anna var på plats lite tidigare. Jag ville köra Vinna när det var lugnt så jag körde henne innan de övriga kom. Ville avsluta med en bra vattenträning för i år då jag misstänker att dagens träning kan vara den sista för i år för Vinnas del.

Hon fick börja med en dubbelmarkering på vatten då jag ville se hennes inställning till vatten. Hon kastade sig i utan betänkligheter både på första och andra apporten. Gick efter det bort till andra sidan sjön där jag lagt ut en landdirigering och kastat ut en vattendirigering till andra sidan sjön innan jag tog ut Vinna. Skickade på landdirigeringen som var ca 50 m och den spikade hon. Sköt sedan ett skott över vattnet och skickade sedan Vinna på ett ut. Hon kastade sig i och simmade över på ett kommando. Duktig flicka!

Humla var ute när jag förberedde övningarna och sedan fick hon vara med på träningen när de övriga kommit. Tre vattendirigeringar, en dubbelmarkering på vatten och en hel del passivitet fick hon så nog var hon nöjd efter dagen hon också. En fin kväll vid tjärnen…

2016-09-13 18.29.122016-09-13 18.29.19

Kom hem först efter kl.20, rester sedan i går och sedan slapp framför tvn. Hundarna tog plats på var sida om mig i soffan och sov sött i flera timmar.

Inga kommentarer: