fredag, december 18, 2020

Halvdag före helg

 Då det blir många timmar extra på flexen när man sitter hemma och jobbar då kan man göra kortdag på fredag eftersom vi har årsarbetstid. Eftersom Henke ändå är permitterad på fredagar så passar det bra för då hinner man ut och göra nått mera hundarna innan det blir mörkt. Så också idag...

Först jobbade jag fram till 12:30 och då passade Henke på att åka och julhandla under tiden. Sen lastade vi in tjejerna i bilen och åkte ut till Stensön . Henke la ett bruksspår och jag la ett sedan tog vi tjejerna och promenerade längst med grusvägar och stigar så det blev en runda på ca 40 minuter. Sedan fick tjejerna spåra och då går jag med den hund som spårar och Henke går bakom med den hund som inte jobbar. Blev en del "knatande" alltså eftersom spåren var ca 700m vardera och vi gick dem två varv och dessutom en 40 minuters promenad.

När vi kom hem blev det fika framför skidskyttet men både jag och Henke somnade en stund på slutet.

På kvällen var det dags för en riktigt lixig vinprovning med champagne och mousserande. Flaskorna kostade ca 400kr styck och dricker man så flott så måste man ju äta lika flott så vi tinade Kalixlöjrom och ett kilo räkor. Kokade ägg och gjorde sedan en väldigt god Skagenröra på drygt hälften av räkorna. I röran hade vi dessutom lite pepparrot vilket blev väldigt gott.

Till detta hade vi smörstekt brödskovor så till middag idag blev det liksom lite "Smörebröd" och champagne. 

Inatt testade jag också Cura-täcke för först gången. Blev dock en splittrad natt så jag vet faktiskt inte om det funkar så att man sover bättre eller inte.

Först fick jag ont i skallen på kvällen och jag tänkte att det skulle gå över innan jag la mig. Tog tablett och kylmask och la mig framför tvn. Såklar somnade jag och det hade också Henke gjort så vi vaknade klockan 3. Gick och la oss och nu drog jag Cura-täcken över mig. Klockan 5 vaknade jag av att Esset gick av och an. Steg upp och då skulle både hon och Vinna ut. Esset åt massa gräs så jag antar att hon inte mådde så bra och att det var därför hon ville ut.

Somnade om och vaknade knappt 2 timmar senare av att någon kräks. Esset såklart... Kräktes upp gräset men också en sten. Hon har en dålig egenhet att äta smågrus ibland. Somnade om men vaknade igen efter en dryg timma av att det luktade. Då hade, mest troligt Esset, bajsat också... Men efter det så har hon mått finfint så jag vet inte riktigt vad som hände i natt...

Inga kommentarer: