söndag, december 13, 2020

Tredje advent Lucia

 Steg upp efter en riktig skitnatt då jag vaknat hundra gånger med hjärtklappning, svettningar osv osv. Kände mig inte ett dugg utvilad när jag steg upp.

Tur då att det idag var luciamorgon och det är alltid lite småmysigt. Kaffe, pepparkakskubb och saffransskorpor till Luciamorgon från Jukkasjärvi.

Vi skulle sedan se nyhetsmorgon och sedan alpint men då var såklart den tävlingen inställd. Då spädde vi på julmyset genom att hämta in och klä granen

Efter grötfrukost och damernas jaktstart i Skidskytte som resulterade i en 4e plats för Hanna som åkte upp sig från 29-plats så gjorde vi lite matsäck. Packade glögg och lussebullar samt korv och kaffe. Birgitta ringde och meddelade att de skulle komma förbi med glögg så då bjöd vi med dem till vår tilltänkta utflykt. Vi planerade att åka till en tjärn på Lingarö för att tjejerna skulle få köra lite sök och röjja i skogen och vi skulle samtidigt grilla lite och fika. 

Medan Henke Satt kvar i bilen och inväntade Lasse och Birgitta vid vägen så promenerade jag med tjejerna till Vindskyddet. När jag kom dit hade något bokat stället och bullat upp med grilltillbehör, pepparkakor, marshmallows mm. Det var bara att vända på klacken och när jag promenerade tillbaka mötte jag den första personen som berättade att de var ett gäng som skulle träffas och grilla i vindskyddet.

Vi åkte istället hem och gick ner till vår grillstad vid sjön istället. Regnet hade upphört och på vägen ner så la jag ut ett stort sök med 13 smådummiesar. Medan Henke och Lasse fixade en brasa så fick tjejerna jobba in söket medan jag och Birgitta hejjade på.

Fika och grillkorv vid brasan. Blev ju riktigt mysigt trots skitväder

Lagom till herrarnas stafett i skidskyttet kom vi hem och bänkade oss vid tvn. Blev en superspännande uppgörelse där Sverige gick segrande ur striden. Till och med Esset blev intresserad.... 😂

På eftermiddagen var det en bil som körde av vägen och "flög" över bäcken 500 m från oss så när vi skulle genomföra eftermiddagspromenaden gick vi rundan till Nordenholm. Då pratade vi med fastighetsägaren där bilen kört av och såg spåren efter bilen trots att själva bilen redan var bortbärgad. Tur i oturen att bilen precis kört mellan en stolpe och stor stubbe och sedan flugit över bäcken istället för att hamna i bäcken. Det lät i tidningen som att det gått OK för den kvinnliga chauffören i 60-års ålder som dock fått åka till sjukhuset.

På kvällen blev det Dirty Dancing på tv efter tacos som blev dagens middag.

Inga kommentarer: