tisdag, december 22, 2020

Måbra träning

 Direkt efter frukost åkte Henke och handlade det sista inför jul både till oss och till Lasse och Birgitta. Själv tog jag tjejerna på en tur genom byn. Lagom tills jag kom tillbaka hade jag fått SMS av Zenitha. Vi träffades i Tövsätter i Forsa jag, Zentiha och Kajsa för att träna och gå hundpromenad. Kajsa hade ingen hund med så hon aggerade funkis till oss. Vi började med att köra dirigering och apportkastare med de äldre hundarna. Aldrig tidigare har jag varit med om att Vinna knallat så mycket. Totalt tre gånger drog hon på apportkastarens långa apporter. Hon tyckte det var skitskoj!. När hon inte knallade pep hon men när hon inte knallade och pep så var hon riktigt duktig trots att jag glömt pipan.

När vi sedan bytte till småtjejerna så skippade vi apportkastaren så apporterna blev så grymt långa. Vi använde dock pistolen på dirigeringarna i alla fall och markeringarna blev enormt långa men jag tyckte både tjejerna löste det bra. Dock kom Esset in med en bit rådjurshud vid ett tillfälle. Skumt att inte de stora hundarna hittade det för deras markeringar gick i samma område.






Efter träningen tog vi en promenad och lät hundarna busa och vi fick en chans att bara gå och prata. 





Såklart var även Vinna och Jazza med men det var Esset och Chimey som röjde mest...

Vi gick till en plats där de hade pyntat skogen med små tomtesamhällen och belysning. Väldigt gulligt!





Vi avslutade träffen med lite glögg och pepparkakor.

När jag kom hem efter ett par timmar så hade Henke varit och handlat och även varit nere vid sjön och testat sina nya kastspön. När jag kom hem blev det lite resterna efter fikat och sedan lite vila framför tvn. Till middag lagade vi pasta med ost och skinksås och sen fick vi en liten tur med tjejerna.

Inga kommentarer: