fredag, december 25, 2020

Juldagspromenad

 I går åt vi så mycket att vi inte orkade den tänkta vickningen ens. Då är det bra att motionera ordentligt dagen efter. Tanken var att gå en liten promenad på stigarna bakom Rogsta Hembygdsgård. Promenerade först till grottan men sen kom  jag på att vi skulle gå en lite längre runda till en sjö så då blev det så. 

Promenerade Kyrkstigen och gick till Korsbacktjärnen. Där var det riktigt fint att gå och perfekt att låta Esset springa lös då det är öppen och fin skog. Blev en riktigt bra runda förutom på slutet då vi "genade" genom skogen efter kraftledningen och den biten blev rätt jobbig. Mycket uppför utan stig att följa. Vi blev ute i nästan 3 timmar och grovt på kartan visar min prickade runda på ca 8 km i ganska rejält kuperad terräng.

Väl hemma slappade vi i soffan och åt en laxsmörgås och en kopp te då vi blev lite frusna efter att ha svettats en del under promenaden. Innan middag så gick vi en till promenad genom byn så idag blev det mycket motion för både två och fyrbenta och min stegräknare visade på över 17 000 steg.

På kvällen blev det tv och såklart en del del rester efter julmiddagen igår.

Inga kommentarer: