onsdag, december 23, 2020

Vålåsberget och tomtestig

Idag hade jag sett ut två kortare turer att vandra. En bit att åka då rundorna var i Delsbo och i Bobygda. När vi steg upp på morgonen och det hade blivit ljust så visade det sig bli en solig och fin dag. Vi började med att åka iväg till Delsbo efter att vi ätit frukost. Tänkte att vandringen upp på Vålåsberget skulle vara lite mera fysiskt ansträngande och dessutom låg den turen längst bort så vi började med den. En fin vandring som bitvis var rätt kuperad men avståndet var inte särskilt långt så det tog inte så lång tid att gå upp. Skogen var fin och öppen och stigen väl upptrampad. Tyvärr var det inte sol uppe på berget men utsikten var ändå magnifik. Vi hade inte hunnit bli hungriga så tanken att äta matsäck slopade vi och sparade den till nästa tur istället.










Nästa lilla runda var en tomtestig i Bobygda vid skolan. 








Där tänkte vi att vi kunde äta matsäcken uppe vid grillplatsen på berget men när vi kom dit var det så mycket folk att vi skippade den tanken. Det var säkert 10-12 personer och 3 hundar där redan när vi kom. Istället gick vi rundan, som bara är ca 1,5 kilometer och sen åkte vi tillbaka till badstranden vid sjön och satte oss och fikade där istället innan vi åkte hemåt igen.

En bra tur med två kortare turer blev det idag men eftersom det tar lite tid att köra så blev vi ändå borta en bra stund. 

Slappade i soffan och drack lite värmande glögg när vi kom hem och sen somnade vi en stund. Innan middagen gick vi en tur efter rundan vid bäcken och sen käkade vi renskav till middag. Tyvärr fick jag ont i skallen på kvällen så jag somnade hyffsat tidigt men vaknade efter att det gått över och satt då och såg tv fram till närmare kl. 02.

Inga kommentarer: